Pixel 8 dobija DisplayPort preko USB-C porta

Predstojeća serija Google Pixel 8 mogla bi postati konkurentnija sa podrškom za Display port funkcionalnost preko USB-C porta

Pixel 8 dobija DisplayPort preko USB-C porta

Google insajder otkrio je da će serija Pixel 8 telefona doći sa podrškom za povezivanje i emitovanje sadržaja na velike monitore uz pomoć Display port režima preko USB-C kabla, piše PhoneArena.

To znači da bi uređaji Pixel 8 i Pixel 8 Pro mogli da se suprotstave Samsung Galaxy i Motorola serijama uređaja koje preko funkcija DeX i Ready For već dugo omogućavaju telefonima da se povezuju na velike ekrane.

Ranije su za povezivanje uređaja na ovakav tip ekrana bili potrebni RCA konektori ili HDMI kablovi, međutim, Display Port preko USB-C kabla omogućava uređajima kao što su pametni telefoni da prenose svoj sadržaj na TV ili monitor računara. Pored opcije prikaza sadržaja sa ekrana telefona, moćni hardver u telefonima omogućava i da dobijete potpuno funkcionalno desktop okruženje, koje podržava povezivanje miša ili tastature za još lakši unos podataka.

Ukoliko se insajderske informacije ispostave kao tačne, Pixel 8 bi tako postao svojevrsna zamena za desktop. Naravno, neće biti dovoljno moćan da zameni računar u pogledu sirove snage, ali će biti više nego dovoljan za lagane kancelarijske poslove.

Kako je prethodno navedeno, Android 14 beta ima podršku za USB Disply Port, takozvani USB-C Display Port Alt mode, što bi Pixel 8 mogao da iskoristi kako bi održao korak sa konkurencijom.

Ako Google zaista uvede ovu funkciju za predstojeću Pixel 8 seriju, to bi značilo da bi i Pixel Tablet i Pixel Fold mogli da im se pridruže, ali o tome i dalje nema nikakve potvrde. S obzirom na to da se na ovoj funkciji i dalje aktivno radi u kompaniji Google, ona možda debituje na Pixel 8 uređajima koji se očekuju krajem godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi