Pojavile se Xiaomi 13T Pro specifikacije pre premijere: Dimensity 9200 i 16 GB RAM

Nekoliko godina unazad čuvena Xiaomi serija sa T oduvek je predstavljala najbolju kupovinu, a o Xiaomi 13T Pro se skoro sve zna pre premijere

Pojavile se Xiaomi 13T Pro specifikacije pre premijere: Dimensity 9200 i 16 GB RAM

Ništa manje iščekivanje ne prati ovogodišnju 13T seriju. Iako se prvobitno pričalo o lansiranju u EU 1. septembra, najnovije informacije sugerišu blago odlaganje (16. septembar), a insajder Paras Guglani podelio je detaljne specifikacije i slike Xiaomi 13T Pro modela na svom X (Twitter) nalogu.

Xiaomi 13T Pro će, prema dostupnim specifikacijama, pokretati jedan od najboljih MediaTek procesora, – Dimensity 9200, koji pokreće Vivo X90 Pro. Nova Xiaomi uzdanica visoke srednje klase obećava širok spektar opcija, omogućavajući korisnicima da izaberu između 12 GB i 16 GB RAM-a, zajedno sa izborom različitih kapaciteta za skladištenje podataka, uključujući 256 GB, 512 GB ili ogromnih 1 TB.

Kao vrhunac, Xiaomi će verovatno ponuditi dve varijante boja: model Classic Black sa staklenim poleđinom i svetlo plavu opciju koja se može pohvaliti teksturom koja liči na kožu.

Svetli OLED ekran jedna od glavnih prednosti Xiaomi 13T Pro

Jedna od istaknutih karakteristika Xiaomi 13T Pro verovatno će biti njegov 1.5K OLED ekran. Sa brzinom osvežavanja od 144 Hz, svetlinom od 2600 nita i PWM zatamnjivanjem od 2880 Hz, ove specifikacije su impresivne i za najvišu klasu.

Ono što svi čekaju je sistem kamera novog Xiaomi 13T Pro telefona. Insajder navodi da će ovaj telefon verovatno doći sa Sony 50 MP IMX707 glavnom kamerom (f/1.9) sa optičkom stabilizacijom. Iza širokougaonog sočiva sa otvorom blende od f/2.2 je Omnivision OV138 senzor od 13 MP, a telefoto kamera ima Omnivision OVSOD senzor od 50 MP. Za selfije, prednja kamera ima Sony IMX596 senzor od 20 MP.

IP68 sertifikat

Izdržljivost je ključni aspekt modernih pametnih telefona, pa Xiaomi 13T Pro dolazi sa IP68 sertifikatom, odnosno otpornošću na vodu i prašinu. Tu je i velika baterija od 5.000 mAh, koja se puni snažnim punjačem od 120 W, nekoliko puta jačim od onih koji ne dolaze uz premijum modele kompanija Apple i Samsung.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi