Zvanično predstavljen primer fotografije kamere Xiaomi 12 Pro sa Sony IMX707, 12 vanila stiže sa IMX766

Xiaomi zvaničnici su počeli da tizuju karakteristike kamere Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro uređaja

 
Ovog jutra, Xiaomi zvaničnici su počeli da tizuju karakteristike kamere Xiaomi 12 i Xiaomi 12 Pro. Xiaomi 12 će biti opremljen glavnom kamerom od 50 megapiksela, senzor je veoma cenjeni Sony IMX766.
Istovremeno, Lei Jun je takođe rekao da će Xiaomi 12 imati novu verziju Xiaomi procesora za snimanje, brzo pokretanje, brzo fotografisanje, brzo neprekidno snimanje, noćne scene su takođe brze, jedno potpuno novo iskustvo.
S druge strane, Xiaomi 12 Pro će prvi na svetu imati Sony IMX707 senzor. Specifikacije IMX707 uključuju rezoluciju od 50 megapiksela, veličinu senzora od 1/1,28 inča, veličinu piksela od 1,22 mm, fuzione velike piksele od 2,44 nm i povećanje količine svetla za 49%.
Algoritam “Night owl” je u velikoj meri nadograđen, reprodukcija boja noćne scene poboljšana, potiskivanje svetla, fotografija noćne scene je bolja, dok u isto vreme podržava snimanje noćnih video snimaka.
 
Xiaomi12Profotka.jpg
 
Za sada nedostaje više detaljnih informacija o IMX707. Međutim, prema osnovnim specifikacijama, izgleda slično prethodno objavljenom IMX700, i spekuliše se da bi to trebalo da bude nadograđena i optimizovana verzija IMX700, a ostale specifikacije ostaju iste.
Novi menadžer proizvoda Xiaomi 12 serije rekao je da je „Xiaomi 12, pažljivo odabrao Sony IMX766, te da se ova kamera smatra “božjim darom”.
Ostaje nam samo još da nestrpljivo čekamo 28. decembar i predstavljanje Xiaomi 12 serije.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi