Predstojeći Sony senzori navodno snimaju do 200 MP, možda budu u iPhone 16

Novi, predstojeći Sony senzori slike IMX903 i IMX907 će navodno snimati do 200 MP, a možda budu deo novih Apple telefona serije 16, konkretno iPhone 16 Pro Max

Predstojeći Sony senzori navodno snimaju do 200 MP, možda budu u iPhone 16

Novi Sony senzori IMX903 i IMX907 senzori mogli bi biti rešenje glasina koje prate glavnu kamere iPhone 16 Pro Max telefona, piše DigitalCameraWorld. Oni će navodno imati mogućnost snimanja u 200 MP, a uz pomoć ugrađenog sloja podpiksela čime će poboljšati fokusiranje i tehnologije senzora sa dvostrukim slojem tranzistora.

Nezvanične specifikacije koje će imati predstojeći Sony senzori

Kada je u pitanju Sony IMX903, on će biti veličine 1/1,14 inča sa rezolucijom od 48 MP i veličinom 1,4 µm piksela. Dual-piksel tehnologija autofokusa znači da će svaki piksel biti napravljen od dve foto-diode.

Kao dodatne karakteristike sadržaće Dolby Wide Dynamic Range, kao i 4K High Frame-Rate podršku i bioskopski režim.

S druge strane, IMX907 stići će u dimenzijama od 1/1,12 inča i rezolucijom od 50MP sa 1,4 µm veličinom, dok će ga podržavati quad-pixel tehnologija za autofokus, dakle četiri foto-diode za svaki piksel. Dodatne karakteristike biće iste kao i za IMX903.

Na osnovu ovoga priča o 200 MP izgleda kao da pada u vodu. Međutim, Sony će se izgleda služiti istom logikom kao i Samsung u prošlosti: ukoliko postoji 50 MP od 1,4µm, a svaki od njih ima četiri foto-diode za autofokus to „pravi“ 200 MP. Ovaj čip će dakle, na isti način kao i Samsung ISOCELL HP2 čip u Galaxy S23 imati 200 MP.

Ukoliko se specifikacije ispostave i kao zvanične, one ne bi trebalo da se nađu u iPhone 15 seriji, ali skoro skoro sigurno da će ih prisvojiti ona koja će izaći sledeće godine, i to senzor glavne kamere na modelu iPhone 16 Pro Max.

Ipak, do sledeće godine ima još dosta vremena, a u skladu sa tim, i prostora za mnogo izmena u specifikacijama kako Sony, tako i Apple proizvoda. Do tada, moramo se zadovoljiti postojećim telefonima i njihovim kamerama.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi