iPhone 15 Pro verovatno dobija multifunkcionalno dugme

Umesto prekidača koji se pomera napred – nazad, predstojeći iPhone 15 Pro verovatno dobija multifunkcionalno dugme sa najmanje devet funkcija koje će pokretati

iPhone 15 Pro verovatno dobija multifunkcionalno dugme

Namensko multifunkcionalno dugme trebalo bi da dođe na iOS telefone, odnosno na predstojeći iPhone 15 Pro koje će zameniti takozvani „mute switch“ prekidač koji se dosad pomerao napred-nazad, piše 9to5Mac. Naime, novi dizajn podrazumevaće i novu funkcionalnost, pa bi tako jedno dugme, slično onom na Apple Watch Ultra satu, trebalo da ima čak devet funkcija.

Prema informacijama koje je objavio programer i novinar Stiv Moser, novo dugme imaće mnogo opcija za ono što se može postići jednim klikom. Na taj način bi takozvano Action dugme korisnicima trebalo da omogući brzi pristup nekim funkcijama na telefonu i služilo bi kao prečica.

Spisak funkcija koje će dugme navodno pokretati su: pristupačnost, prečice, tihi režim, kamera, baterijska lampa, fokus režim, lupa, prevođenje i glasovne beleške.

Apple i dalje nije zvanično predstavio iPhone 15 Pro, ali se najava i lansiranje očekuju u uobičajenom vremenskom okviru što u konkretnom slučaju znači septembar ove godine. Ukoliko se glasine ispostave kao tačne, novo dugme bilo bi jedna od ključnih novih karakteristika prema kojoj će se novi telefon razlikovati od svojih prethodnika.

Osim ovih informacija, nedavno se pojavila i glasina da će Pro model iz serije 15 umesto nerđajućeg čelika dobiti titanijumsku završnu obradu zbog koje bi trebalo da bude jači, izdržljiviji, a ujedno i lakši. Ipak, do septembra i zvaničnog lansiranja, možemo se voditi samo insajderskim informacijama koje se često pojavljuju na internetu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi