Problemi 13. i 14. generacije Intel procesora sa nestabilnim radom sada imaju konkretne dokaze

MMO programerska kuća Alderon Games, tvrdi da testiranje pokazuje “gotovo stopostotnu stopu neuspeha” za određene Intel procesore

Problemi 13. i 14. generacije Intel procesora sa nestabilnim radom sada imaju konkretne dokaze

Alderon Games, proizvođač MMO igre Path of Titans, navodi da su trenutno u procesu zamene svojih dosadašnjih servera zasnovanih na Intel 13. i 14. generaciji procesora i upozorava ostale koji hostuju serverski tip igara da učine isto.

Programeri su imali “značajne” probleme sa nestabilnošću koje nijedno dosadašnje rešenje nije uspelo da otkloni, napisao je osnivač Alderona, Metju Kasels, u blog postu objavljenom tokom prošle nedelje.

Noćna mora za Intel se nastavlja

Kasels je napisao da je Alderon zabeležio “na hiljade padova” na procesorima gejmera koristeći alatke za prijavu padova i tvrdi da procesori mogu takođe da oštete SSD-ove i memoriju. Dodao je da, prema iskustvu njegovog tima, 100% pogođenih procesora “propada tokom vremena, na kraju potpuno otkazujući.” Suprotno tome, proizvođač alata za dekompresiju Unreal Engine, RAD Game Tools, koji Kasels citira u blogu, navodi da je “samo mali deo” procesora pogođen.

Sugestije da Intelovi Core i9-13900K i Core i9-14900K procesori oštećuju SSD i RAM te uzrokuju padove servera predstavljaju novi obrt u ovoj priči, koja je počela u aprilu kada je kompanija započela istragu zbog „rušenja“ igara na kućnim računarima koji koriste prethodno navedene modele procesora.

Matične ploče sa nepravilnim postavkama za overklokovanje su bile jedan od potencijalnih uzroka koje je Intel naveo, ali kako Level1Techs ističe u gornjem videu, to ne objašnjava padove na serverskom hardveru, koji bi trebalo da bude konzervativnije i sigurnije podešen.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ranije ove nedelje, jedan od programera igre Warframe napisao je na forumu za igre da je “skoro sve” padove koje su zabeležili tokom razvoja i testiranja, uzrokovao kvar drajvera u 13. i 14. generaciji Intel procesora.

On je napomenuo da su se kvarovi na računaru jednog od članova osoblja razvojnog tima, prestali nakon instalacije najnovijeg BIOS ažuriranja, iako je Intel u junu izjavio da problem koji to ažuriranje rešava, nije glavni uzrok nestabilnosti, prenosi The Verge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi