Prva generacija Apple satova je sada zastarela, uključujući i zlatni model od 17.000 dolara

Uključujući skupoceni zlatni model, kompletna prva generacija Apple satova je sada i zvanično zastarela, pošto je dodata na Apple listu zastarelih proizvoda

Prva generacija Apple satova je sada zastarela, uključujući i zlatni model od 17.000 dolara

Svi modeli Apple Watch prve generacije objavljeni 2015. godine, tzv. „Serije 0“, dodati su na Apple listu zastarelih proizvoda 30. septembra, piše u internom dokumentu kompanije do kog je došao MacRumors. Kao rezultat toga, kompletna prva generacija Apple satova, u koju spada i skupoceni zlatni model je sada i formalno zastarela što znači da ne ispunjava uslove za popravke ili druge usluge u kompanijskim prodavnicama i ovlašćenim servis provajderima.

Lista zastarelih modela uključuje Apple Watch Edition prve generacije sa kućištem od osamnaestokaratnog zlata koji je u SAD koštao neverovatnih 17.000 dolara kada je bio dostupan. Ovaj model je ukinut 2016. godine i zamenjen je keramičkim modelom Apple Watch Edition koji je tada predstavljao pristupačniji luksuz za „samo“ 1299 dolara. Kada je u pitanju softver, watchOS 5 je izgubio kompatibilnost sa satom kompanije od punog zlata još 2018. godine.

Sada su i 38 i 42 mm verzije Apple satova prve generacije od aluminijuma i nerđajućeg čelika, u koje spadaju i Hermes varijante, klasifikovane kao zastarele.

Kompanija iz Kupertina klasifikuje proizvod kao tehnološki zastareo kada je prošlo više od sedam godina otkako je prestala da ga distribuira za prodaju. Originalni Apple Watch ukinut je već u septembru 2016, nakon što su izašli modeli Apple Watch Serije 2 i Serije 1, tako da su modeli prve generacije nedavno prešli tu sedmogodišnju granicu.

Iako kompanija i dalje nije ažurirala svoju listu starih i zastarelih proizvoda za javnost kako bi je obavestila o sudbini ovih proizvoda, to bi prema ranijoj praksi, trebalo uskoro da uradi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi