Prvi Microsoft AI računari su tu: šta nude Surface Pro 10 i Surface Laptop 6?

Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 su prvi Microsoft AI računari koji nude nova softverska rešenja i mogućnosti veštačke inteligencije fokusirana na posao

Prvi Microsoft AI računari su tu: šta nude Surface Pro 10 i Surface Laptop 6?

Novi Microsoft laptop računari Surface Pro 10 i Surface Laptop 6 donose značajna unapređenja u performansama i dizajnu u odnosu na svoje prethodnike. Takođe, oni su ujedno prvi pravi Microsoft AI računari sa integrisanom veštačkom inteligencijom na uređaju, a kompanija ih je juče zvanično predstavila ističući njihove karakteristike za poslovne korisnike.

Ovi uređaji se dakle, pokreću pomoću AI. Konkretno, Copilot alat za Windows 11 i Microsoft 365 omogućava korisniku da efikasnije upravlja svojim obavezama, nudi konkretna rešenja za prioritete i olakšava pristup informacijama, navodi Microsoft.

Osim toga, Windows 11 za preduzeća donosi platformu sa naprednim mogućnostima AI, što omogućava prilagođene opcije pristupa, automatske zakrpe i upravljanje računarima u oblaku na lak i efikasan način. Zaposleni imaju priliku da personalizuju svoje uređaje i optimizuju performanse prema svojim potrebama uz pomoć Copilot alata, koji pomaže u poboljšanju sigurnosti uređaja i pruža jedinstvene opcije prijave i enkripciju podataka.

Microsoft AI računari: Surface Pro 10

Surface Pro 10 laptop nudi značajno povećanje performansi u odnosu na prethodni Pro 9 model, zahvaljujući najnovijem Intel Core Ultra procesoru i novoj NPU jedinici, čime povećava performanse za 50 posto.

Na njemu postoji opcija za 5G povezivanje koja omogućava da se Surface Pro 10 koristi u pokretu. Ovaj model hibridnog laptop i tablet računara opremljen je kamerom najvećeg vidnog polja sa 140 stepeni HD video ugla uz automatsko kadriranje koje pokreće veštačka inteligencija.

Novi Surface Pro 10 računar može da se konfiguriše prema vašim potrebama, sa dostupnim procesorima Intel Core Ultra 5 135U i Core Ultra 7 165U, uz RAM od 8 GB (koji može da se konfiguriše po meri sve do 64 GB). Sa dva Thunderbolt 4 porta kao standardom, Pro 10 košta 1.199 dolara za osnovni model koji kompanija isporučuje sa 256 GB Gen4 SSD-a.

Ipak, ekran je LCD tipa, što negira glasine da će Microsoft lansirati OLED uređaj.

Drugi AI računar – Surface Laptop 6

Ovaj model se istakao na sopstvenom demo događaju, kada je demonstrirao svoju sposobnost da se nosi sa višestrukim radnim opterećenjem aplikacija. Surface Lapotop 6 je bez problema pokrenuo Visual Studio i NET Aspire rešenje sa 10 projekata, dok je istovremeno strimovao na 6K i 4k monitoru tokom Teams poziva.

Ove impresivne performanse rezultat su Intel Core Ultra 5 135H i Core Ultra 7 165H procesora, koji omogućavaju dvostruko bolje performanse u poređenju sa prethodnim modelom. Osim toga, i ovde se RAM može konfigurisati prema potrebama, sa opcijama od 8 do 64 GB.

Kada je reč o prostoru za skladištenje, korisnik može da odabere osnovni Surface Laptop 6 model sa 256 GB Gen4 SSD-a ili da ga nadogradi sve do 1 TB skladišta. Osnovni model je dostupan po ceni od 1.199 dolara, ali postoji i nekoliko dodatnih opcija.

Surface Laptop 6 može dodatno da se konfiguriše sa čitačem pametnih kartica i NFC čitačem radi povećanja sigurnosti uređaja, uz podršku za principe ZTNA tehnologije (Zero trust network access) i osnovnih bezbednosnih mogućnosti.

Takođe postoji opcija za konfiguraciju uređaja sa biometrijskom prijavom i pinovima specifičnim za korisnika, kako bi osigurao siguran pristup sa dvofaktorskom autentifikacijom. Zahvaljujući softveru Windows 365, korisnik može da ima trenutni pristup svom računaru u oblaku, sa svim aplikacijama i podacima tamo gde je stao.

Uz to, obe šasije napravljene su od recikliranog aluminijuma što doprinosi očuvanju životne sredine. Unutrašnji delovi su koncipirani sa idejom o većoj mogućnosti popravki i tako smanjuju troškove popravke i uticaj uređaja na okolinu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi