Prvi Xiaomi preklopni telefon impresionira karakteristikama

Prvenac kompanije Xiaomi na tržištu preklopnih telefona, Mix Flip, privlači pažnju sa 4-inčnim spoljašnjim ekranom, baterijom od 4.780 mAh i moćnim Snapdragon 8 Gen 3 procesorom

Prvi Xiaomi preklopni telefon impresionira karakteristikama

Preklopni telefoni su postali jedan od najpopularnijih trendova, ali ne nudi svaki brend ovu opciju. Ove nedelje, Xiaomi se sprema da lansira svoj prvi preklopni telefon, a tizer za Mix Flip otkriva njegov zadivljujući dizajn.

Xiaomi Mix Flip će biti u potpunosti predstavljen kasnije ove nedelje, 19. jula. Ovaj uređaj će biti Xiaomi odgovor na popularnost Samsung Galaxy Z Flip serije, kao i drugih preklopnih telefona uključujući Motorola Razr i druge. U objavama na Weibo-u, Xiaomi nudi nekoliko ključnih detalja o uređaju.

Xiaomi Mix Flip će pokretati Snapdragon 8 Gen 3 procesor (hlađen parnom komorom), imaće UFS 4.0 skladište i koristiće LPDDR5X RAM. Spoljni ekran će imati dijagonalu od 4,01 inča (malo veći od onog na novom Motorola Razr+) sa osvetljenjem od 1.600 nita i podrškom za spoljašnji zvučnik kako bi mogli da primate pozive sa zatvorenim uređajem bez korišćenja spikerfona.

Spoljni ekran Xiaomi-a izgleda da podržava pune aplikacije, kao i korišćenje “pametnih prozora” koji su verovatno paneli sa vidžetima. Biće podržana i tastatura pune veličine.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Kako god, Xiaomi navodi da uređaj ima ogromnu bateriju od 4.780 mAh. Ne samo da je to znatno veće od onoga što Samsung koristi čak i u svojoj najnovijoj Galaxy Z Flip 6 seriji, već je veće i od baterije u Galaxy Z Fold 6. Impresivno, blago rečeno.

Kao što je pomenuto, zvanično predstavljanje Xiaomi Mix Flip-a je zakazano za 19. jul. Tog datuma saznaćemo više o planovima kompanije za cene, dostupnost, kao i o ostatak specifikacija. Ali, za sada, ovaj telefon u najmanju ruku izgleda neverovatno, prenosi 9to5Google.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Sve je to super, ali ipak padoše obećanja u vodu za kameru ispod ekrana na prvom flip telefonu, iako im ne bi bilo prvi put da sa tom tehnologijom ponovo istupe.

  2. srkiller

    "... hladjen gasnom komorom" mi se cini kao bolji prevod u samoj vesti...
    Ali nista sto svabe nece manje ceniti, "dapace".. ovo nije sala u vezi gasnih komora i nemaca, samo kazem da je phase change mozda losije preveden.
    Pride, svabe napreduju u razvoju istog vec godinama, izguglajte... COP 1:6 koristeci kao medijum morsku vodu, za razliku od japanaca i kineza... koji nude max 4-5, ali da ne smaram sad vest

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi