Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 specifikacije procurele na internet, testovi ukazuju na osrednje performanse

Qualcomm Snapdragon 7 Gen3 trebalo bi da se pojavi kao naslednik Snapdragon 7+ Gen2, a njegove specifikacije su procurile na internet, evo šta možemo očekivati

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 specifikacije procurele na internet, testovi ukazuju na osrednje performanse

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 možda neće biti tako moćan kao njegov prethodnik, čip Snapdragon 7+ Gen 2

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 trebalo bi da se pojavi kao naslednik kompanijinog čipa Snapdragon 7+ Gen 2, a njegove specifikacije su procurile na internet, dajući nam predstavu o tome šta možemo očekivati od mobilnog procesora sledeće generacije srednjeg ranga.

Snapdragon 7 Gen 3 biće sporiji od 7+ Gen 2

Pouzdani insajder je objavio neke od trenutnih testnih frekvencija ovog čipa, a vrednosti sugerišu da će biti malo sporiji od prethodne generacije. Qualcomm je lansirao svoj trenutni čip Snapdragon 7+ Gen 2 u martu ove godine.

Prema detaljima koje je podelio insajder Digital Chat Station na Weibo mreži, navodne Snapdragon 7 Gen 3 specifikacije ukazuju na osam jezgara i Adreno 720 GPU. Biće opremljen sa Cortex-A715 glavnim jezgrom sa taktom na 2.63 GHz, tri brza jezgra i 4 efikasna jezgra sa taktom na 2.4 GHz i 1.8 GHz.

Ako uporedimo specifikacije ovog čipa sa onim lansiranim od strane Qualcomma ranije ove godine, čini se da će novi čip biti malo manje moćan od Snapdragon 7+ Gen 2. Ovaj mobilni procesor, predstavljen u aprilu, uparen je sa Adreno 725 GPU. Opremljen je Cortex X2 glavnim jezgrom sa taktom na 2.91 GHz, tri Cortex-A710 brza jezgra sa maksimalnim taktom od 2.49 GHz i četiri Cortex-A510 efikasna jezgra, sa taktom na 1.8 GHz.

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 3 čip nosi broj modela SM7550

Insajder tvrdi da će pametni telefoni proizvođača poput Vivo, Honor i Xiaomi-ja imati Snapdragon 7 Gen 3 čip, koji nosi broj modela SM7550. Baš kao i njegov prethodnik, biće izgrađen u TSMC-ovom 4nm procesu, što znači da se može očekivati bolja energetska efikasnost u poređenju sa drugim pametnim telefonima sa mobilnim procesorima srednjeg ranga.

Qualcomm još nije objavio datum lansiranja navodnog čipa Snapdragon 7 Gen 3. Kompanija je predstavila Snapdragon 7+ Gen 2 u martu sa Snapdragon X62 modemom, podrškom za Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.3 i Android Ready SE za podršku digitalnog ključa za automobil. Očekuje se da će kompanija otkriti detalje za Snapdragon 7 Gen 3 specifikacije u prvom kvartalu 2024. godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi