Razer Blade 18 je prvi laptop na svetu sa 4K ekranom od 18 inča i brzinom osvežavanja od 200 Hz

Prvi laptop na svetu sa osamnaestoinčnim ekranom u 4K rezoluciji i brzinom osvežavanja od 200 Hz je Razer Blade 18, čime postavlja novi standard za gejming

Razer Blade 18 je prvi laptop na svetu sa 4K ekranom od 18 inča i brzinom osvežavanja od 200 Hz

Novi vodeći gejming laptop je stigao na tržište pod imenom Razer Blade 18 (2024) u najmoćnijoj konfiugraciji sa Intel Core i9-14900HX procesorom i GeForce RTX 4090 grafikom, koji bi zbog svojih specifikacija komotno mogao da se zove zver, odnosno Beast 18. Međutim, jaka grafika i procesor nisu jedine njegove karakteristike – on je ujedno i prvi laptop na svetu sa ekranom dužine dijagonale 18 inča, u 4K rezoluciji sa brzinom osvežavanja od 200 Hz.

Međutim, ukoliko preferirate QHD ekran, tu je i opcija čiji mini-LED ekran ima QHD+ rezoluciju sa brzinom osvežavanja od 300 Hz. RTX 4090 je verzija sa punim TGP-om od 175 W, kao i podrškom za DLSS 3.0, a uz nju je tu i 64GB DDR5 RAM-a sa do 4 TB skladišnog prostora.

Naravno, to nije jedina konfiguracijska opcija u kojoj je ovaj laptop dostupan. Iako sve njegove verzije imaju pomenuti Intel Core procesor – grafička karta, RAM i skladište u osnovnoj varijanti kreću od RTX 4070, 32GB DDR5 RAM-a i 1 TB prostora za skladištenje podataka.

Takođe, ovaj laptop je opremljen Thunderbolt 5 portom, omogućavajući maksimalne brzine prenosa podataka do 120 Gbps za upotrebu više ekrana visoke rezolucie, skladišta visokih brzina i dodataka što su priključne stanice (docking stations). Sve ovo je smešteno u kućište debljine 21,99 mm, čineći ovaj računar najtanijim osamnaestoinčnim laptopom opremljenim Intel procesorom HX-klase na svetu.

Naravno, biti na samom vrhu tehnologije nije jeftino. Novi Razer Blade 18 laptop biće dostupan u Evropi i SAD počevši od ovog meseca, po cenama koje kreću od 3.099 dolara, što je oko 2.800 evra, i idu naviše, u zavisnosti od izbora konfiguracije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi