Realme GT 6: Zvanično potvrđen izlazak novog flegšip telefona

Realme GT 6 je službeno potvrđen kao sledeći flagšip telefon ovog brenda. Kompanija polaže velike nade u AI tehnologiju sa ovim uređajem i otkrila je tržišta na kojima će telefon biti lansiran

Realme GT 6: Zvanično potvrđen izlazak novog flegšip telefona

Indija je samo jedno od tržišta na kome će Realme GT 6 model telefona biti lansiran, što znači da će biti pozicioniran iznad nedavno lansiranog Realme GT 6T u ponudi ovog proizvođača.

Dok Realme još nije otkrio hardverske detalje telefona, veruje se da je reč o rebrand-u modela Realme GT Neo 6. Tipster Abhishek Yadav kaže da će Realme GT 6 biti lansiran sledećeg meseca, tj. u junu 2024. godine

Tržišta na kojima će telefon biti lansiran uključuju Indiju, Filipine, Poljsku, Tursku, Saudijsku Arabiju, Tajland, Maleziju, Meksiko, Indoneziju, Italiju, Španiju i druga. U razgovoru za Forbes, izvršni direktor kompanije Realme Sky Li je potvrdio da, pored GT serije, Realme planira da implementira svoje AI tehnologije u celokupnoj liniji proizvoda.

Ova objava dolazi nakon što se pojavila slika pakovanja telefona u maloprodaji na internetu, detaljno opisujući AI funkcije. Fotografija je otkrila da će telefon doći sa AI Smart Loop, AI Night Vision, AI Smart Removal i AI Smart Search funkcijama.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Vreme lansiranja Realme GT 6 je zvanično potvrđeno

S obzirom na to da je Realme GT 6 rebrand modela GT Neo 6, evo pregleda specifikacija ovog modela:

  • Ekran: Realme GT Neo 6 ima 6.78-inčni FHD+ AMOLED 8T LTPO ekran sa osvežavanjem od 120 Hz, maksimalnom osvetljenošću od 6,000 nita, HDR i Gorilla Glass Victus zaštitom.
  • Procesor: Uređaj pokreće Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 čipset uparen sa Adreno GPU za grafiku. Poređenja radi, Realme GT 5 je dolazio sa Snapdragon 8 Gen 2 procesorom.
  • RAM/prostor za skladištenje: Čipset je uparen sa max 16 GB RAM-a i 1 TB interne memorije.
  • OS: Android 14, Realme UI 5.0 prilagođeni grafički interfejs.
  • Ostalo: IP65 rejting, senzor otiska prsta u ekranu za sigurnost i NFC.
  • Kamere: Ima primarni senzor od 50 MP Sony IMX882 sa OIS-om i ultraširoku kameru od 8 MP Sony IMX355. Prednja kamera za selfije je rezolucije 32 MP.
  • Baterija: Realme GT 6 ima bateriju od 5,500mAh sa 120 W SuperVOOC tehnologijom brzog punjenja.

U kontekstu navedenog podesćamo da je Realme GT 5 imao varijantu koja podržava 240 W SuperVOOC brzo punjenje. Ova varijanta ima bateriju od 4,600 mAh. Pored toga, postoji standardni model sa baterijom od 5,240 mAh sa 150 W SuperVOOC brzim punjenjem.

Sugeriše se da će Realme GT 6 biti „oslabljen“  u pogledu maksimalno brzog punjenja, verovatno i zbog regulacije ovog dela tržišta punjača od strane EU, prenosi 91mobiles.

Između ostalog imamo zvaničnu potvrdu informacije da će Realme GT 6/ Realme GT Neo 6 biti zvanično predstavljen evropskom tržištu 20. juna ove godine!

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi