Realme GT Neo 6 bi mogao biti najpristupačniji telefon sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom

Ako se glasine o ceni pokažu tačnom, to bi moglo značiti da će Realme GT Neo 6 biti najpristupačniji telefon sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom.

Realme GT Neo 6 bi mogao biti najpristupačniji telefon sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom

Pojavile su se glasine da bi budući uređaj kompanije Realme, pristupačni a skoro pa premijum uređaj, Realme GT Neo 6, mogao imati Snapdragon 8 Gen 2 čip i mogao bi se prodavati po apsurdno niskoj ceni od oko 280 dolara.

Kada su u pitanju ovakve najave telefona koji nikada ne ugledaju tržišta van Kine, Realme već od ranije ima svoj deo u toj istoriji. Da li će tako biti i ovaj put?

Nedavno objavljeni Realme GT 5 Pro, recimo, osim što je stilizovan i elegantan, poseduje ozbiljne specifikacije – najnoviji Snapdragon 8 Gen 3 čip iz Qualcomma, maksimalno 16 GB RAM-a i 1 TB skladišta, opasno dobar 6,78-inčni AMOLED ekran (2780 x 1264 piksela) sa osvežavanjem od 144Hz i maksimalnim osvetljenjem od 4.500 nita. Takođe, tu je ogromna baterija od 5.400 mAh koja podržava brzine punjenja od 100W žično i 50W bežično.

U Kini, ovaj ubica je dostupan za kupovinu sa cenom koja počinje od 465 dolara, pa sve do 590 dolara, zavisno od konfiguracije.

Ali da to ne bude sve od iznenađenja iz kompanije Realme, pobrinuo se Weibo insajder Digital Chat Station, gde u jednom postu navodi da bi 2024. godina mogla doneti Realme GT Neo 6 koji će “nastaviti da obara cene” i da će njegovi “periferni dodaci biti sjajni“, prenosi GizmoChina

To jeste u skladu sa prethodnim, doduše šturim glasinama koje pominju navodni Realme GT Neo 6 i njegovu potencijalnu cenu od oko 280 dolara, ali nema mnogo toga da se doda osim tvrdnji u vezi Snapdragon 8 Gen 2 čipa koji se nalazi i u premijum uređajima poput Galaxy S23 i OnePlus Open.

Realme GT Neo 6 će se pojaviti u prodaji krajem februara

Informacije o datumu izlaska su takođe špekulativne u ovom trenutku – prema Weibo insajderu MVP, Realme GT Neo 6 će se pojaviti početkom naredne godine, verovatno nakon kineske Nove godine koja se obeležava u drugoj polovini februara 2024.

Ako se glasine o ceni pokažu tačnim, to bi moglo značiti da će Realme GT Neo 6 zaista biti najpristupačniji telefon sa Snapdragon 8 Gen 2 čipom. Očekuje se da će i dolazeći iQOO Neo 9 i OnePlus Ace 3 takođe imati Snapdragon 8 Gen 2 čip.

Na kraju, postavlja se pitanje kako doći do ovog telefona, ako ikada izađe iz Kine. Da li će stići na lokalna tržišta? Možda će moći samo da se poruči online sa prodavnica bliskim kompaniji? Ne znamo, ali kako god da bude, Ovakav uređaj sa tako niskom cenom, sigurno ima zadatak da izazove konkurenciju. Hoće li uspeti u tome, ostaje da sačekamo 2024. godinu i lično se uverimo.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi