Novi Realme top telefon će navodno biti GT5 Pro

Novi sledeći Realme vodeći model telefona trebalo bi da se zove GT5 Pro, a pokretaće ga navodno Snapdragon 8 Gen 3 čipset, tvrdi kineski insajder

Novi Realme top telefon će navodno biti GT5 Pro

Novi pametni telefon kineske kompanije navodno je u izradi i trebalo bi da bude sledeći Realme vodeći model u ponudi ovog proizvođača telefona, s obzirom na to da kompanija takav nije predstavila još od januara 2022, piše GSM Arena. Poneće naziv GT5 Pro, a trebalo bi da ga pokreće predstojeći Qualcomm “flegšip” procesor Snapdragon 8 Gen 3 čipset, navodi se sa profila Digital Chat Station na Weibo društvenoj mreži.

Osim toga, kompanija navodno priprema i „vanila“ GT5, odnosno malo slabiju verziju ovog modela koji će biti predstavljen ove godine sa trenutno najboljim procesorom za mobilne telefone na tržištu odnosno Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom.

U ovom trenutku, najmoćniji pametni telefon ove kompanije je GT3 sa svojim Snapdragon 8+ Gen 1 čipom i podrškom za najbrže punjenje na svetu od 240 W. Međutim, barem na papiru, njegove kamere i ekran su lošiji od prethodnog GT2 Pro modela.

Iako bi onda sledeći najlogičniji korak bio GT3 Pro, pomenuti insajder sa statusom prilično relevantnog izvora u prošlosti, tvrdi da su sledeći telefoni iz GT5 serije.

Neki bi mnogli reći da je GT2 Explorer Master bio blizu vodećeg modela ove kineske kompanije, međutim, taj model je bio dostupan samo u Kini. U skladu sa tim, nadamo se da će se to u slučaju GT5 serije promeniti i da će ona biti dostupna i na međunarodnom tržištu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi