Realme GT5 će navodno poterati Snapdragon 8 Gen 2 do krajnjih granica

Prema tvrdnjama predsednika marketinga kineskog brenda nekad u sastavu Oppo kompanije, Realme GT5 će poterati Snapdragon 8 Gen 2 čipset do krajnjih granica

Realme GT5 će navodno poterati Snapdragon 8 Gen 2 do krajnjih granica

Predsednik Realme globalnog marketinga tvrdi da će predstojeći Realme GT5 telefon poterati Snapdragon 8 Gen 2 čipset do krajnih granica, piše GSMArena.

Naime, Ksu Kiksu Čejs objavio je na kineskoj društvenoj mreži Weibo jedan vid tizera za predstojeći Realme telefon. On je napisao da je do sada u opticaju preko 30 modela pametnih telefona sa ovim Qualcomm čipom, pitajući se zašto nijedan od njih “nije zaista dotakao granice performansi”.

U nastavku objave napisao je da će redefinisane performanse u GT5 telefonu dostići novi nivo, s obzirom na to da stiže „najmoćniji telefon u njegovoj istoriji“, uz baner sliku za predstojeći Realme GT5 telefon.

To se može protumačiti na dva načina – tako da su prethodne glasine o procesoru koji će pokretati naredni Realme telefon sada potvrđene i da će to biti Snapdragon 8 Gen 2, ili, s druge strane da će ovaj telefon možda imati sasvim drugi čipset.

Međutim, izgleda da je prva varijanta verovatnija, s obzirom na to da je i poznati insajder sa ove mreže, nalog DigitalChatStation objavio da će ovaj telefon imati Snapdragon 8 Gen 2 sa velikih 24 GB radne memorije.

Trenutno na tržištu postoji samo jedan telefon sa tolikom količinom RAM-a – ZTE Red Magic 8s Pro+, ali izgleda da je još takvih na putu. To će verovatno biti LPDDR5X RAM zajedno sa UFS 4.0 skladištem za čuvanje podataka.

Prema drugim nezvaničnim informacijama, Realme GT5 će imati dve verzije, slično kao i nedavni GT Neo 5. Jednu sa verzijom jačine baterije od 4600 mAh i veoma brzim punjenjem od 240 W, kao i malo slabiju verziju sa kapacitetom baterije od 5000 mAh i brzim punjenjem od „samo“ 150 W.

Ovaj telefon će navodno imati periskopsku zum kameru sa 64 MP i OV64B senzorom, koji će biti dodatak glavnoj kameri od 50 MP i senzorom od 1/1,4 inča Sony serije IMX9. Ultraširoka kamera će navodno imati 8 MP, dok bi ekran trebalo da ima 1.5 K AMOLED panel veličine 6,74 inča sa brzinom osvežavanja od 144 Hz.

Ipak, to su i dalje nezvanične informacije, a u narednom periodu definitivno možemo očekivati i zvanične Realme tizere za ovaj telefon jer se bližimo njegovom objavljivanju koje bi trebalo da bude krajem avgusta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi