Samsung demantuje glasine da radi na savitljivom telefonu od 400 dolara za sledeću godinu

Iako smo prošle nedelje čuli da južnokorejska kompanija navodno priprema pristupačniji savitljivi telefon za sledeću godinu, Samsung demantuje glasine o tome

Samsung demantuje glasine da radi na savitljivom telefonu od 400 dolara za sledeću godinu

Telefon sa savitljivim ekranom u cenovnom rangu od 400 do 500 dolara koji bi izašao već sledeće godine zvuči zaista lepo, ali ipak i nerealno, bar kada je u pitanju južnokorejska kompanija Samsung Electronics. Iako već neko vreme internetom kružile insajderske informacije da baš ova kompanija sprema takav uređaj za 2024, Samsung demantuje glasine o tome.

Ne planiramo da proizvodimo sklopive pametne telefone čija je cena u srednjem opsegu, a najnovije glasine su neosnovane“, tvrdi kompanija, preneo je azijski portal KoreaJoongAngDaily.

Sklopivi telefoni ove kompanije, odnosno oni sa savitljivim ekranom koji spadaju u serije Z Fold i Z Flip spadaju u premijum klasu uređaja, i to odmah ispod vodeće Galaxy S23 serije telefona. Njihove cene u Srbiji idu od 148 hiljada do 235 hiljada dinara, što je u stvari oko 1400, odnosno 2200 dolara, te kada je u pitanju i cenovni rang oni su definitivno u premijum klasi uređaja.

To znači da za sada Motorola sa svojom Razr 40 serijom sklopivih uređaja ostaje trenutno sama sa eksperimentisanjem u srednjem cenovnom rangu za ovaj tip telefona. Razr 40 je u SAD prvobitno bio lansiran po ceni od 700 dolara, a u međuvremenu je kompanija snizila cene pa on tamo sada košta 500 dolara, dok je na tržištu u Srbiji dostupan za 90.000 dinara. To je u stvari upravo cenovni rang u kom je, prema glasinama, trebalo da se nađe pristupačniji Samsung telefon sa savitljivim ekranom, ali to se, kako vidimo, barem za sada, neće desiti.

Međutim, doza nade i dalje postoji jer je moguće da južnokorejski gigant u nekom trenutku jednostavno lansira samo FE verziju jednog od sklopivih telefona. Moguće je, zato što iz kompanije kažu da još uvek ništa nije odlučeno po tom pitanju, što znači da opcija ostaje otvorena.

Ukoliko se tako nešto i desi, svakako da je najbolje u tom slučaju sačekati zvanične informacije, kako opet ne bi dolazilo do buđenja lažnih nada koje će demantovanje glasina da ugasi.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi