Apple demantuje glasine o planovima za 27’’ iMac računar sa M čipom

Iako već neko vreme kruže informacije da ćemo uz nove uređaje videti i 27’’ iMac računar sa M čipom, Apple demantuje glasine čak i o njegovom postojanju

Apple demantuje glasine o planovima za 27’’ iMac računar sa M čipom

Uprkos tome što smo prošle nedelje videli više novih Apple uređaja, među kojima su i nadograđeni računari sa novim procesorima, nade da će izaći još jedan, 27’’ iMac računar sa M čipom su ugašene. Apple demantuje glasine, kako o planovima za izlazak, tako i uopšte o postojanju ovakvog računara.

Umesto novog iMac računara sa većom dijagonalom ekrana od 27 inča, Apple se fokusira na model od 24 inča koji je prvobitno lansiran 2021, a nedavno je nadograđen novom M3 linijom čipova.

Kupertinska kompanija neuobičajeno je dala komentar o glasinama, koje su praktično stalno prisutne kada su u pitanju planovi i uređaji, ne samo ove već i drugih tehnoloških kompanija. Informacije o tome dala je Starlejn Meza, Apple predstavnik za odnose sa javnošću za portal The Verge.

Za one koji misle da je iMac sa ekranom dijagonale 24 inča premali, kompanija preporučuje uparivanje Studio Display ekrana od 27 inča sa Mac Studio ili Mac Mini uređajima. To, međutim, znači da ćete onda izgubiti integraciju „sve u jedan“ koju nudi iMac.

Međutim, čak i novi 24’’ iMac ima svoja ograničenja, posebno u pogledu samog procesora, jer on koristi osnovni model M3 serije čipova, a i nudi najviše četiri USB-C porta i to je otprilike sve na strani povezivanja. U odnosu na veći iMac koji je imao naprednije korisničke funkcije u koje spada širok spektar portova i mogućnost povezivanja SD kartice, novi računar se i nije baš proslavio.

Ipak, ukoliko ste se baš nadali još jednom iMac računaru sa većim ekranom, a ujedno ste i jako optimistični, ovu vest možete pročitati i između redova. Naime, iako Apple demantuje glasine o uređaju sa ekranom dijagonale od 27 inča, kompanija nije izričito rekla da ne postoje planovi za računar sa još većim ekranom. Stoga Apple možda odluči da iznenadi i lansira takav uređaj i teorijski postoji šansa za to, ali u stvarnosti ona i nije baš utemeljena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. jimmytza

    Ovu tužnu vest čitam sa svog Imac 27''. Nedostajaće mi ovaj display i njegov aspect ratio. Razumem da mora da se podnese žrtva zbog Pro Display-a i eventualnog 32'', ali to ne znači da ne ostaje gorak ukus u ustima.

  2. zvrk100

    Razocarenje citajuci tekst, uporno guraju kupovinu Mac Studio sa Apple Display. Ali je logicno ako bi pustili iMac 27" da niko ne bi ni uzimao Mac Studio, iMac 24 ili Apple Studio Display.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi