Apple Scary Fast doneo je i 24’’ iMac kog takođe pokreće novi M3 čip

Sinoćni Apple Scary Fast događaj je uz nove MacBook Pro modele, doneo i 24’’ iMac koji u svom srcu takođe ima novi M3 čip, ali i više memorije i RayTracing

Apple Scary Fast doneo je i 24’’ iMac kog takođe pokreće novi M3 čip

Među novim uređajima koji su predstavljeni na sinoćnjem Apple Scary Fast događaju našao se i 24’’ iMac računar kog, kao i sveže predstavljene MacBook Pro modele, pokreće novi M3 čip. Iako je dizajn iMac M3 od 24 inča sličan iMac M1 računaru, razlika u procesoru trebalo bi da ga učini i do dva puta bržim.

Apple navodi da je novi 24’’ iMac i do dva i po puta brži od 27-inčnog iMac računara sa Intel procesorom, kao i da je čak četiri puta brži od iMac uređaja dijagonale 21,5 inča sa Intel čipom. Sveže predstavljeni model, ističe kompanija ima i RayTracing svetlosne efekte.

Novi iMac koristi macOS Sonoma operativni sistema, koji takođe ima više memorije. Dolazi u verzijama sa osmojezgarnim GPU-om na M3 čipu i 8, 12 ili 24 GB RAM-a, koji se kombinuju sa 256/512 gigabajta ili jednim terabajtom kada je u pitanju prostor za čuvanje podataka. S druge strane, postoji i desetojezgarni GPU model koji dobija i opciju sa 2 TB prostora za skladištenje podataka.

GPU varijanta sa osam jezgara ima dva Thunderbolt 3 porta, „Magic Keyboard“ tastaturu i isti takav kompjuterski miš. Desetojezgarni GPU model uređaja takođe ima dva Thunderbolt 3 porta ali i dva dodatna USB-3 porta, takođe isti miš, ali tastaturu sa Touch ID tehnologijom kao i Gigabit Ethernet port.

Novi iMac računari dostupni su u brojnim bojama, gde prvi dolazi u plavoj, zelenoj, roze i srebrnoj boji, dok je onaj sa desetojezgarnom GPU opcijom dostupan u još tri dodatne varijante – žutoj, narandžastoj i ljubičastoj.

Uz pomenute novine, iMac veličine 24 inča dobija Wi-Fi 6E kao i Bluetooth 5.3 podršku.

Dvadesetčetvoroinčni iMac ima 4,5 K Retina displej rezolucije 4,480×2,250 piksela i maksmimalnu osvetljenost od 500 nita. Uređaj ima sistem sa šest zvučnika, ali podržava kako Spatial Audio tako i Dolby Atmos. Uz to, novi iMac ima 1080 p FaceTime kameru i niz od tri mikrofona, za koje kompanija tvrdi da su „studijskog kvaliteta“.

Apple još kaže da je novi 24’’ iMac napravljen od navodno stoprocentnog recikliranog aluminijuma u postolju, recikliranih magneta retkih elemenata kao i pomoću lemljenja recikliranog kalaja u više štampanih ploča (PCB) za čije je oblaganje, po prvi put ikada korišćeno 100 posto reciklirano zlato.

Osnovni iMac koji ima M3 čip sa osmojezgarnom GPU varijantom košta 1300 dolara, dok onaj sa 10 GPU jezgara košta od 1500 dolara naviše, u zavisnosti od izbora konfiguracije, i naravno, od lokacije sa kojih ih kupujete. Obe varijante dostupne su za naručivanje na zvaničnom Apple sajtu, a isporuka bi trebalo da počne od 7. novembra.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi