Samsung Electronics proširuje liniju Odyssey gejming monitora novim OLED modelima na sajmu CES 2024

Samsung Electronics najavio je premijeru novih Odyssey OLED gejming monitora na CES 2024, najvećem tehnološkom skupu na svetu sledeće nedelje u Las Vegasu.

Samsung Electronics proširuje liniju Odyssey gejming monitora novim OLED modelima na sajmu CES 2024

Među novim modelima su Odyssey OLED G8, Odyssey OLED G6 i unapređeni Odyssey OLED G9

Samsung Electronics najavio je premijeru novih Odyssey OLED gejming monitora na sajmu CES® 2024, najvećem tehnološkom skupu na svetu koji organizuje Asocijacija potrošačke tehnologije (CTA) sledeće nedelje u Las Vegasu.

Novi OLED modeli nude performanse i vizuelnu jasnoću kakve gejmeri zahtevaju od svojih monitora i obuhvataju Odyssey OLED G9 (naziv modela: G95SD), Odyssey OLED G8 (naziv modela: G80SD) i Odyssey OLED G6 (naziv modela: G60SD).

Model Odyssey OLED G9 je 49-inčni zakrivljeni gejming monitor sa DQHD (5,120×1,440) rezolucijom i razmerom 32:9, kao i drugim unapređenim funkcijama. Odyssey OLED G8 je prvi ravan 32-inčni Samsung OLED gejming monitor sa 4K UHD (3,840×2,160) rezolucijom i razmerom 16:9. Oba monitora imaju stopu osvežavanja od 240 Hz i GTG vreme odziva od 0,03 ms. Odyssey OLED G6 je 27-inčni QHD (2,560×1,440) monitor koji podržava razmeru 16:9, stopu osvežavanja od 360 Hz i GTG vreme odziva od 0,03 ms.

Uporedo sa žanrovima igara, i gejming platforme postaju sve raznovrsnije“, izjavio je Hun Čang, izvršni potpredsednik sektora za vizuelne prikaze u kompaniji Samsung Electronics. „Novi Samsung OLED Odyssey gejming monitori će gejmerima omogućiti imersivnije okruženje i inovativnu tehnologiju koja personalizuje njihov doživljaj igranja i ispunjava i prevazilazi njihove potrebe.

Tehnologije koje omogućavaju precizne nijanse

Sva tri nova modela se odlikuju OLED tehnologijom bez odsjaja koja refleksiju svetla svodi na minimum i tako nudi još bolji doživljaj gledanja bez dodatne opreme, uz postojanu osvetljenost i boju pri skoro svakom svetlu.

Uz VESA DisplayHDR™ True Black 400, ovi monitori pružaju neverovatne detalje i živopisne boje nezavisno od igre ili sadržaja koji se prikazuje. Pored toga, podržavaju AMD FreeSync™ Premium Pro za nesmetan HDR gejming sa malim kašnjenjem.

Ova tri nova monitora donose sveobuhvatnu fizičku konektivnost uz dva HDMI 2.1 porta, USB čvorište i DisplayPort 1.4 ulaz. Korisnici će takođe uživati u većoj udobnosti i pogodnosti zahvaljujući kompatibilnosti sa VESA držačem i postoljem podesive visine (HAS) koje omogućava naginjanje, okretanje i rotiranje monitora .

Povezana Odyssey iskustva u kompletnom ekosistemu

Modeli Odyssey OLED G9 i Odyssey OLED G8 sada nude višestruku kontrolu, novu funkciju koja pruža nesmetano povezivanje uređaja za lakše, unapređeno iskustvo korišćenja više uređaja. Ova funkcija omogućava korisnicima da lako prebacuju slike i/ili tekst sa svog Samsung monitora na druge Samsung uređaje i obrnuto – uključujući Galaxy Book, tablet ili telefon – za jednostavniji, efikasniji proces rada uz korišćenje miša i tastature .

Pored toga, modeli Odyssey OLED G9 i Odyssey OLED G8 imaju ugrađen Samsung SmartThings Hub, tako da korisnici mogu da se povežu sa različitim IoT uređajima koji su kompatibilni sa Matter protokolom i Alijansom za povezivanje aparata (HCA) za kontrolu uređaja .

Kada se sa posla pređe na zabavu, Odyssey OLED G9 i Odyssey OLED G8 monitori postaju sveobuhvatni centri zabave. Opremljeni Samsung Smart TV platformom i Samsung Gaming Hubom, nude pristup servisima za striming i gejming na klaudu bez preuzimanja, ograničenja prostora za skladištenje ili potrebe za računarom/konzolom.

Elegantan dizajn koji ulepšava svaki prostor

Samsung je po prvi put Odyssey liniji dodao opcije ravnog OLED monitora i razmeru od 16:9 za modele Odyssey OLED G8 i Odyssey OLED G6. Novi modeli se odlikuju jedinstvenim, tankim dizajnom od metala linije Odyssey OLED i obuhvataju novu funkciju osnovnog osvetljenja Core Lighting+ koja se uklapa u tanak ram.

Funkcija Core Lighting+ korisnike uvodi u okruženje igara i zabave tako što emituje ambijentalno osvetljenje iz pozadine monitora. A uz krug osvetljenja koji je četiri puta tanji od prethodnog modela (G95SC), savršeno se uklapa u tanki metalni ram od 3,9 mm. Tu je i novo tanko metalno postolje koje se montira bez alata zahvaljujući metalnoj ploči od 3 mm u skladu sa dizajnom monitora i ostavlja prostor za druge uređaje.

Uvođenjem ovih novih modela, Samsung je dodatno ojačao svoju OLED liniju i lidersku poziciju na tržištu gejming monitora. Inovacije u Odyssey OLED segmentu i stalna unapređenja serije Odyssey Neo – u okviru koje je prošle godine lansiran prvi Dual UHD gejming monitor na svetu sa 57-inčnim Odyssey Neo G9 – pružaju funkcije i performanse koje će pomoći u oblikovanju budućnosti gejminga

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi