Samsung Exynos 2400 prvi koristi FOWLP tehnologiju za poboljšano termalno upravljanje

Samsungov Exynos 2400 prvi Exynos procesor koji koristi Fan-out Wafer Level Package (FOWLP) radi poboljšanja termalnog upravljanja

Samsung Exynos 2400 prvi koristi FOWLP tehnologiju za poboljšano termalno upravljanje

Samsung je ovih dana predstavio Exynos 2400 Deca-Core procesor koji pokreće pametne telefone Galaxy S24 i S24+ u evropskim zemljama. Kompanija je navela da je Exynos 2400 prvi Exynos procesor koji koristi Fan-out Wafer Level Package (FOWLP) radi poboljšanja termalnog upravljanja.

Fan-out Wafer Level Package (FOWLP) pruža više prostora za I/O konekcije, omogućavajući brz i efikasan prenos električnih signala. Samsung je naveo da je Exynos 2400 postigao značajna poboljšanja u upravljanju toplotom razvojem pakovanja s manjim otporom toplote, omogućavajući istovremeno manji oblik uređaja, tako da uređaj ostaje hladniji čak i tokom dugotrajnog korišćenja aplikacija i intenzivnih sesija igranja, piše Fonearena.

FOWLP pruža povećanje otpornosti na toplotu od 23% pri radu na jednom jezgru i poboljšanje od 8% pri radu sa više jezgra u poređenju s flip-chip paketom, pružajući istovremeno i do 40% manji oblik i do 30% smanjenje debljine eliminacijom supstrata.

Prema izveštajima, Samsung Galaxy S24+ koji pokreće Exynos 2400 pruža bolje performanse u 3D Mark Solar Bay Stress u poređenju s Samsung Galaxy S24 Ultra pokretanim sa Snapdragon 8 Gen 3 za Galaxy. Ipak moramo da se ogradimo od ove informacije dok se ne pojave zvanični uporedni testovi.

Drugi izveštaji kažu da hexa-core Samsung Xclipse 940 GPU u Exynos 2400 postiže najviši rezultat od 4231 u 3D Mark Wildlife extreme testu, na nivou s Apple A17 Pro, i 2 puta bolji rezultat od Exynos 2200 koji je korišćen u Galaxy S22.

Ranije glasine su tvrdile da je potrošnja energije Xclipse 940 u Exynos 2400 visoka. Osim toga, GPU je doživeo blagi porast u Snapdragon 8 Gen 3 verziji za Galaxy. Prema izveštajima, Adreno 750 GPU dostiže brzine do 1000MHz u poređenju s 903MHz u standardnoj verziji.

Exynos 2400 Samsunga koristi vlastiti 4LPP+, koji je inferiorniji u performansama u poređenju s Snapdragonom koji koristi TSMC-ov N4P proces, ali potrošnja energije je gotovo slična, barem za GPU, tvrde izveštaji.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi