Samsung Galaxy S24 FE sa Exynos 2400 procesorom odradio Geekbench testove

Samsung Galaxy S24 FE sa Exynos 2400 procesorom završio Geekbench testove što je moguća najava skorog izlaska i potencijalnog letnjeg lansiranja

Samsung Galaxy S24 FE sa Exynos 2400 procesorom odradio Geekbench testove

Vreme predstavljanja Samsung Galaxy S24 FE još uvek nije poznato, ali postoji velika verovatnoća je da će biti lansiran tokom ovog leta. Telefon je primećen na Geekbench-u, što stiže nekoliko nedelja nakon što je prijavljena prva One UI test verzija.

Testirana verzija telefona je varijanta za globalno svetsko tržište i stiže sa Samsung Exynos 2400 procesorom, prepoznatljivim po tome što raspolaže sa čak 10 jezgara. Glavno Cortex-X4 jezgro radi na 3.1 GHz, što je neznatno niže od očekivanih 3.2 GHz. Takođe ima dva klastera Cortex-A720 (2x @ 2.9GHz + 3x @ 2.6GHz) i jedan klaster sa Cortex-A520 (4x @ 2.0GHz).

Bez obzira na preliminarne rezultate, zaključke ne treba donositi ishitreno jer je vrlo moguće da telefon radi u „Light Performance“ modu. Samsung nije precizirao koliko se smanjuje visina radnog takta procesora dok radi u ovom režimu.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Jedna stvar koja se nije promenila je količina RAM-a, i dalje je na raspolaganju 8 GB memorije. Međutim, ove godine korisnici bi mogli dobiti opciju i sa 12 GB, prema informacijama koje je objavio britanski operater EE. Ovo bi moglo biti povezano sa kapacitetom memorije za čuvanje podataka u kapacitetu od 128GB (UFS 3.1) ili 256GB (UFS 4.0).

Neki izvori tvrde da će Galaxy S24 FE biti lansiran krajem 2024. godine, ali ako već prolazi benchmark testove, postoji nada  da će izaći mnogo ranije i biti letnje izdanje novog Samsung telefona, prenosi GSM Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi