Samsung Galaxy S24 serija će navodno imati integrisane funkcije AI četbotova

Integrisane funkcije AI četbotova učiniće telefone Samsung Galaxy S24 serije navodno „najpametnijim telefonima sa veštačkom inteligencijom na tržištu“

Samsung Galaxy S24 serija će navodno imati integrisane funkcije AI četbotova

Južnokorejska kompanija Samsung navodno planira da telefone svoje predstojeće Galaxy S24 serije učini najpametnijim AI telefonima na tržištu. Međutim, i dalje nije jasno na koji način to planira da uradi, osim glasina koje tvrde da će Samsung Galaxy S24 imati integrisane funkcije AI četbotova u sebi, odnosno one koje vidimo na ChatGPT ili Google Bard botovima.

Međutim, za ovako nešto, ovi telefoni morali bi da imaju veoma jak procesor koji ih pokreće, a ranije informacije tvrde da će samo flegšip serije na svim tržištima imati Snapdragon čipset. Tačnije, Samsung Exynos, koji bi trebalo da se nađe u ovoj seriji telefona pomalo budi sumnje u ovakav plan kompanije s obzirom na njegovu ne baš tako slavnu istoriju.

To, s druge strane, može da znači i da je Samsung spremio velika unapređenja za svoj Exynos 2400 čipset, te možda, i samo možda, vidimo promenu odnosa snaga između ove i Snapdragon vrste procesora.

No, glasine tvrde da će predstojeći Qualcomm čip, odnosno Snapdragon 8 Gen 3 čije predstavljanje očekujemo danas, sutra i prekosutra, imati AI mogućnosti sa oko 10 milijardi parametara i NPU jezgrom koji je navodno 98 posto moćniji i 40 odsto energetski efikasniji, piše Wccftech.

Da bi stao na crtu ovom čipsetu, Samsung će morati ozbiljno da se potrudi ukoliko želi da ostvari svoj plan za najpametnije AI telefone na tržištu. Tako bi funkcije AI četbotova mogle da unaprede ove telefone, ali i potencijalno oslabe njihove performanse zbog procesora koji ih pokreće, što bi mogao da bude autogol za Samsung.

U svakom slučaju, šta će stvarno desiti kada je u pitanju sledeća Samsung serija uređaja, trebalo bi da vidimo već za nešto više od dva meseca, jer kompanija izgleda planira lansiranje novih telefona već u januaru 2024.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi