Samsung Exynos 2400 postiže slabije rezultate od Snapdragon 8 Gen 2 u nezvaničnom poređenju

Performanse i specifikacije predstojećeg Samsung Exynos 2400 čipseta otkrivene su u nezvaničnom poređenju sa Snapdragon 8 Gen 2 kompanije Qualcomm

Samsung Exynos 2400 postiže slabije rezultate od Snapdragon 8 Gen 2 u nezvaničnom poređenju

Iako Samsung Exynos 2400 čip, koji bi trebalo da pokreće predstojeću Samsung Galaxy S24 seriju na većini tržišta, i dalje nije zvanično lansiran, internetom već kruže informacije koje otkrivaju njegove specifikacije. Ovaj čip je u poređenju sa aktuelnim Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom ostvario niže rezultate u GPU borbi, piše GSMArena pozivajući se na neimenovanog insajdera sa interneta.

Insajder je na društvenoj mreži X (Twitter) objavio dve slike ekrana u kojima su navedene performanse koje ostvaruju dva procesora u Powerboard 4.0 rangiranju. U direktnoj GPU borbi, Xclipse 940 GPU kompanije Samsung ima 90 poena niži skor od Qualcomm Adreno 740 grafike u Snapdragon 8 Gen 2 čipsetu, vidi se na objavljenim slikama.

Ipak, u obzir treba uzeti i činjenicu da su Exynos 2400 kao i Samsung Galaxy S24 serija i dalje neobjavljeni proizvodi, što ostavlja mogućnost da će stvarne performanse pri lansiranju biti veće.

Ipak, s druge strane, treba reći i da bi poštenije poređenje bilo sa predstojećim Qualcomm čipsetom Snapdragon 8 Gen 3 koji je takođe i dalje neobjavljen, a trebalo bi da bude lansiran kasnije ovog meseca. Međutim, ranija istorija Samsung i Qualcomm čipova ukazuje da bi jaz između ova dva procesora u stvari samo mogao rasti, na štetu Exynos 2400 čipseta.

Osim rezultata testa, druga slika potvrđuje da će Exynos 2400 imati 10 CPU jezgara o kojima se šuškalo ovog leta, što je dva jezgra više od trenutno najboljeg čipa na tržištu Snapdragon 8 Gen 2. I pored toga, CPU brzina koju će Exynos 2400 navodno imati je 1 MHz, dok je suparnička 2 MHz.

No, konfiguracija jezgara u ovom curenju informacija nije otkrivena kao i zapravo veliki deo drugih performansi. O njima ćemo sigurno dobijati sve više informacija kako se bude približavalo lansiranje nove Samsung Galaxy serije telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Long live exynos!...nadam se još godinu-dve

  2. SindzaBG
Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi