Samsung Galaxy S24 liči na iPhone u nezvaničnim renderima

U slikama odnosno nezvaničnim renderima predstojeći Samsung Galaxy S24 liči na iPhone telefone, iako u nekim segmentima pokazuju karakteristični Samsung dizajn

Samsung Galaxy S24 liči na iPhone u nezvaničnim renderima

Najnovije curenje podataka donelo nam je nezvanične rendere telefona iz predstojeće Samsung Galaxy serije, a i iz nje vidimo da Samsung Galaxy S24 liči na iPhone uređaje. On ima ravne ivice sa metalnim okvirom i zaobljenim ćoškovima, što najviše podseća na Apple telefone, iako raspored dugmadi nije identičan kao na npr. iPhone 15.

Ukoliko bi vam neko rekao da je iPhone i Samsung Galaxy S24 dizajnirao isti tim, možda biste mogli i da mu poverujete. Međutim, osim toga što predstojeći Galaxy telefon zaista liči na neke od Apple linija, on ima neke specifične Samsung karakteristike.

I sa prednje i sa zadnje strane telefon izgleda mnogo tipičnije za Samsung: vertikalni sklop sistema kamera na zadnjoj strani i ekran od ivice do ivice, sa malim izrezom za prednju kameru kao i na Samsung Galaxy S23.

Na osnovu slika koje su u saradnji objavili X nalog @OnLeaks i sajt SmartPrix, nije poznato od kog materijala će biti njegov okvir, a insajderi su ranije ukazivali da će i on imati titanijum isto kao i iPhone 15 serija. Međutim, moguće da će samo Ultra model iz serije dobiti ovu nadogradnju u materijalu, a na osnovu medijskih izveštaja, deluje da će ravne strane biti rezervisane za ceo asortiman.

Samsung Galaxy S24 verovatno će imati dijagonalu veličine 6,1 inča, dok će ukupna veličina biti malo veća, navodno će biti dimenzija 147×70,5×7,6 milimetara u poređenju sa 146,3×70,9×7,6 mm. Ekran će navodno biti LTPO OLED sa brzinom osvežavanja od 120 Hz i 2500 nita maksimalne osvetljenosti.

Trenutno izgleda da ovaj telefon neće dobiti neke bitnije nadogradnje kamere: glavna će navodno imati 50 MP, ultraširoka 12 MP, dok će telefoto biti sa 10 MP i 3x optičkim zumom.

Pokretaće ga najverovatnije Exynos 2400 procesor na većini tržišta, dok će SAD, Kanada ili Kina možda videti Snapdragon 8 Gen 3. Tačnije, izgleda da će samo Ultra model na svakom tržištu imati Qualcomm čipset.

Međutim, i dalje smo nekoliko meseci udaljeni od zvaničnog lansiranja Samsung Galaxy S24 serije telefona, pa ove informacije ipak treba posmatrati uz rezervu. Najverovatnije bi novu seriju trebalo da vidimo početkom sledeće godine, kada ćemo svakako i zvanično otkriti sve njene karakteristike.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Masinac

    Nooo way.... Samsung would never...

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi