Samsung Galaxy telefoni sledeće generacije dobijaju bržu memoriju

Kako bi ispunili zahteve obrade veštačke inteligencije na uređaju, Samsung Galaxy telefoni sledeće generacije dobijaju bržu memoriju, narednim UFS skladištem

Samsung Galaxy telefoni sledeće generacije dobijaju bržu memoriju

Samsung Semiconductor planira da unapredi brzinu memorije u svojim budućim Galaxy uređajima. Tako će Samsung Galaxy telefoni sledeće generacije dobiti unapređeno UFS (Universal Flash Storage) memorijsko šenje, otkriva javno predstavljeni plan kompanije.

Pre nekoliko godina, Samsung je predstavio UFS 4.0 trajnu memoriju za mobilne uređaje. Ova tehnologija je već korišćena u Galaxy S23 i seriji preklopnih telefona iz 2023. godine, kao i u najnovijoj Galaxy S24 liniji. Međutim, sada se kompanija sprema za sledeći korak.

Prema planu objavljenom na društvenoj mreži Weixin, Samsung Semiconductor namerava da lansira UFS 4.0 4-lane CS sledeće godine, pre prelaska na UFS 5.0 2027. godine. UFS 4.0 4-lane će očigledno predstavljati međukorak, a prema tvrdnjama kompanije, treba da poboljša brzinu sa oko 4 GB/s na 8 GB/s, dok bi UFS 5.0 mogao da dostigne brzinu preko 10 GB/s.

Samsung planira da započne masovnu proizvodnju UFS 4.0 4-lane rešenja pre 2025. godine, kombinujući dva UFS kontrolera za povećanje brzine sekvencijalnog čitanja. Ove inovacije u UFS tehnologiji poboljšaće vreme učitavanja i aplikacije za AI obradu na uređaju.

Iako Samsung nije otkrio koje će Samsung Galaxy telefoni i uređaji uopšte prvi koristiti UFS 4.0 4-lane, moguće je da će to biti Galaxy S25 serija, dok bi UFS 5.0 mogao da se pojavi uz Galaxy S27 liniju telefona nekoliko godina kasnije. Samsung već planira više AI funkcija za svoje naredne uređaje, a neke AI alatke možda će biti ponuđene kroz plaćeni model.

S obzirom na ovaj plan UFS skladišta, verovatno je da će predstojeći Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 ipak koristiti isto UFS 4.0 rešenje kao i Galaxy S24 linija, pošto UFS 4.0 4-lane verovatno neće biti spreman za masovnu proizvodnju do perioda kada Z6 savitljivi telefoni budu zvanično predstavljeni ovog leta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi