Samsung Galaxy Watch satovi će vas upozoravati na nepravilan rad srca

Samsung je najavio da sprema novu funkcionalnost za Health Monitor aplikaciju svojih Galaxy Watch satova, koja će vas upozoravati u na nepravilan rad srca

Samsung Galaxy Watch satovi će vas upozoravati na nepravilan rad srca

Nova generacija Samsung Galaxy Watch pametnih satova biće prva koja će implementirati novu funkciju, koja će se postepeno uvoditi i na starije modele. U pitanju je modul za Samsung Health Monitor aplikaciju koji će pratiti i upozoravati na nepravilan rad srca.

Iako nije zvanično potvrđeno, Android Authority piše da će samo vlasnici Samsung pametnih telefona dobijati obaveštenja o nepravilnom pulsu, jer je ova aplikacija dostupna samo za Samsung uređaje. Takođe zvuči kao da će praćenje rada srca i prijavljivanje neregularnosti zahtevati da se omogući kontinuirano praćenje otkucaja srca, što zvuči razumno, ali će sigurno biti ozbiljan udarac na autonomiju sata.

Sama funkcija ima za cilj identifikaciju atrijalne fibrilacije (AFib), iako nije namenjena za dijagnostikovanje stanja. Samsung naglašava činjenicu da ova funkcija ne zamenjuje lekara i samo ima za cilj da rasvetli problem i podstakne korisnika da poseti lekara radi dalje procene. Ova funkcija bi takođe trebalo da vam pomogne da pazite na rad srca između poseta lekaru.

Više od 70 zemalja odobrilo je Samsung aplikaciju Health Monitor i njene bazične EKG mogućnosti, ali za neregularno praćenje otkucaja srca biće potrebno dodatno regionalno odobrenje. Za sada su samo Južna Koreja, SAD, Argentina, Azerbejdžan, Kostarika, Dominikanska Republika, Ekvador, Gruzija, Gvatemala, Hong Kong, Indonezija, Panama i UAE odobrile novu funkciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. sustersic

    I sam imam Samsung sat, ali njihova ograničenja (moraš imati njihov telefon) za neke funkcije su razočaravajuća.
    Šira ponuda aplikacija, samo po sebi nekad i nije prednost jer na samom satu nedostaju po meni neke bazične i logične funkcije a što ti posle nude u aplikacijama ...
    Rotirajući okvir je fantastičan, ipak ...
    Supruga ima Huawei ... pametniji izbor

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi