Samsung ima probleme u proizvodnji Exynos 2500, moguće potpuno prebacivanje Galaxy S25 serije na Snapdragon procesore

Zbog problema u proizvodnji Exynos 2500 čipova, Samsung bi mogao da pređe na Snapdragon 8 Gen 4 i to za čitavu Galaxy S25 seriju, što bi bio težak udarac za njihov sektor koji se bavi poluprovodnicima

Samsung ima probleme u proizvodnji Exynos 2500, moguće potpuno prebacivanje Galaxy S25 serije na Snapdragon procesore

Samsung je planirao da lansira Galaxy S25 seriju u januaru 2025. godine, s Exynos čipovima za osnovni i Plus model, dok bi Ultra verzija koristila Snapdragon. Međutim, prema izveštajima iz Koreje, kompanija bi mogla u potpunosti da pređe na Snapdragon čipove i to za celu seriju zbog problema u proizvodnji Exynos 2500 čipova.

Samsung Foundry ima neoprostivo mali procenat proizvodnje ispravnih čipova (tzv. “low yield”)  na 3 nm tehnologiji, što može uzrokovati kašnjenje u isporuci dovoljne količine Exynos 2500 čipova za lansiranje nove serije mobilnih telefona. U industriji čipova, procenat ispravnosti čipova koji silaze sa proizvodnih traka nikada nije 100%, jer se čipovi seku iz kružnog silicijumskog diska, što neminovno dovodi do otpada, a ponekad i neki čipovi ne prolaze kontrolu kvaliteta.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ako se izveštaji pokažu tačnim i Samsung se odluči za Snapdragon 8 Gen 4 (poznat i kao Snapdragon 8 Elite) za celu Galaxy S25 seriju, to bi bio još jedan udarac za Samsungov poluprovodnički sektor. Kompanija je već izgubila narudžbine od Nvidije i Apple-a, koji su se okrenuli TSMC-u za proizvodnju čipova sa veštačkom inteligencijom.

Ovaj potez bi dodatno ojačao Qualcomm-ovu dominaciju u mobilnoj industriji, dok bi Samsung nastavio da se bori sa izazovima u proizvodnji čipova, prenosi GSM Arena.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi