Samsung verovatno odustaje od Galaxy S24 Plus naredne godine?

Kako je Galaxy S22 Plus učestvovao sa manje od 20% u ukupnom broju isporučenih modela, odluka da se odustane od Galaxy S24 Plus ne bi trebalo previše da čudi.

Samsung verovatno odustaje od Galaxy S24 Plus naredne godine?

Prema izveštaju poznatog korejskog portala TheElec, Samsung premijum Galaxy S24 serija koja stiže naredne godine mogla bi da se svede na dva modela – S24 i S24 Ultra, bez Galaxy S24 Plus.

Ono što je dovelo do ovakvog zaključka su interne oznake Galaxy S24 projekta, čiji telefoni se interno označavaju sa DM. Pod ovim projektom postoje dva pod-projekta: DM1 i DM3. Primećujete da nešto fali? Ukoliko se oslonimo na prethodnu Samsung nomenklturu, DM1 bi trebao da bude – S23, a DM3 – S23 Ultra.

Brojke pokazuju da kupci najmanje vole Plus verzije

Prema izveštaju kompanije GfK, Samsung Galaxy S22 Plus je u ukupnoj prodaji S22 serije učestvovao samo sa 17%, dok je S22 imao 38%, a S22 Ultra čak 45% isporuka u 2022. godini. Kada su ukupne brojke u pitanju GfK kaže da je u 2018. godini prodato 1,47 milijardi telefona, da bi 2019. godine taj broj pao na 1,376 milijardi. Tokom pandemije, brojke su dodatno pale na 1,268 milijardi u 2020. godini, da bi blago porasle na 1,29 milijardi tokom 2021. godine. Prošle godine prodato je 1,29 milijardi telefona na globalnom tržištu, a očekuje se da će ove godine ta brojka porasti na 1,278 milijardi.

I Galaxy A serija u problemu

Pored Samsung Galaxy S24 Plus koji možda neće ugledati svetlo dana, priča se i da će Samsung smanjiti broj modela Galaxy A serije. Prvi na udaru bi mogli biti Galaxy A2x modeli, ali da nije sve tako crno, pominje se i da će se Galaxy FE vratiti naredne godine, kako bi se popunili redovi u nižem cenovnom segmentu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (7)
 1. -V-O-Y-A-G-E-R-

  Prošle godine prodato je 1,29 milijardi telefona na globalnom tržištu, a očekuje se da će ove godine ta brojka porasti na 1,278 milijardi.

  Kako nešto može porasti sa 1,29 na 1,28 (1.278)? 🫣

 2. milos0888

  Pa kad prave "veliku" razliku između ultra i plus modela. Ko hoće da plati 1000e za telefon dodaće još za ultru. Da je npr kao Iphone 13 pro i pro max, gde je razlika samo u veličini, sigurno bi se mnogo bolje prodavao.

 3. mirko88

  Realno + model je bio izbor jedino zbog baterije, a sada kada je to reseno kompaktnost je meni prednost

 4. _nemanja_p_


  View image at the forums

  Samsung verovatno odustaje od Galaxy S24 Plus naredne godine?​
  Kako je Galaxy S22 Plus učestvovao sa manje od 20% u ukupnom broju isporučenih modela, odluka da se odustane od Galaxy S24 Plus ne bi trebalo previše da čudi.

  Kompletan članak: https://benchmark.rs/vesti/uredaji/...e-odustaje-od-galaxy-s24-plus-naredne-godine/

  Da su bar malo pojačali telefoto kameru ili dodali više rama, verovatno ne bi biko tako za pkus model. Ovako je praktično neopravdano skuplji od standardnog modela.

 5. Po meni je + najbolji iz ove serije, ravan ekran, a sve kao ultra i dovoljno veliki ekran, običan je najgora kupovina

 6. MobilePhoneAddict

  Bilo bi skroz ok da recimo umesto S24 i S24+ uredjaja izbace jedinstven uredjaj sa dijagonalom ekrana 6,1 inch i S24 Ultra uz to.

 7. Cineman

  I Ultra je previše.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi