Samsung razvio prvi LPDDR5X DRAM u industriji

Samsungova LPDDR5X DRAM će obezbediti preko 1,3k brže brzine obrade i potrošiće skoro 20% manje energije od prethodnog rešenja LPDDR5

 
Samsung Electronics je danas objavio da je razvio prvi u industriji 14-nanometarski (nm) baziran na 16-gigabitni (Gb) DRAM niske snage dvostruke brzine prenosa podataka 5X (LPDDR5X), dizajniran da podstakne dalji rast širom aplikacije za usluge podataka velike brzine uključujući 5G, veštačku inteligenciju (AI) i metaverzum.
„Poslednjih godina, hiperpovezani tržišni segmenti kao što su AI, proširena stvarnost (AR) i metaverzum, koji se oslanjaju na izuzetno brzu obradu podataka velikih razmera, brzo su se širili“, rekao je SangJoon Hvang, stariji potpredsednik i šef DRAM-a. Dizajnerski tim kompanije Samsung Electronics. „Naš LPDDR5X će proširiti upotrebu memorije visokih performansi i male potrošnje izvan pametnih telefona i doneti nove mogućnosti ivičnim aplikacijama zasnovanim na veštačkoj inteligenciji kao što su serveri, pa čak i automobili,” saopštava Samsung newsroom.
Samsungov LPDDR5X je mobilna DRAM memorija nove generacije dizajnirana da značajno poveća brzinu, kapacitet i uštedu energije za buduće 5G aplikacije. Samsung je 2018. godine isporučio prvi u industriji 8Gb LPDDR5 DRAM, a danas kompanija agresivno ide dalje od tržišta mobilnih uređaja sa prvim 16Gb LPDDR5X DRAM-om.
 
Ne propustite: Samsung bi mogao da predstavi novi Exynos 2200 čipset 19. novembra
LPDDR5X DRAM će ponuditi brzinu obrade podataka do 8,5 gigabita u sekundi (Gbps), što je preko 1,3 puta brže od 6,4 Gbps kod LPDDR5. Koristeći najnapredniju 14nm DRAM tehnologiju u industriji, takođe će koristiti oko 20% manje energije od LPDDR5 memorije. Pored toga, 16Gb LPDDR5X čip će omogućiti do 64 gigabajta (GB) po memorijskom paketu, zadovoljavajući rastuću potražnju za mobilnim DRAM-om većeg kapaciteta širom sveta.
Kasnije ove godine, Samsung će početi da sarađuje sa globalnim proizvođačima čipseta kako bi uspostavio održiviji okvir za svet digitalne stvarnosti koji se širi, a njegov LPDDR5X će služiti kao ključni deo te osnove.
Kompanija će nastojati da proširi svoju liniju mobilnih DRAM-a koja se kreće u korak sa stalnim poboljšanjem performansi i energetske efikasnosti, dok će istovremeno ojačati svoje tržišno liderstvo većom agilnošću proizvodnje.
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi