Samsung XR naočare izlaze kasnije zbog Apple Vision Pro

Iako je trebalo da izađu u februaru 2024. godine, Samsung XR naočare proširene realnosti izlaze verovatno pola godine kasnije kako bi parirale Apple Vision Pro

Samsung XR naočare izlaze kasnije zbog Apple Vision Pro

Datum izlaska za Samsung XR naočare (Extended Reality), korejska kompanija navodno pomera za tri do šest meseci, kako bi u obzir uzela specifikacije konkurencije, konkretno Apple Vision Pro AR naočara, piše GSM Arena.

Korejski insajderi tvrde da je Samsung prvobitno planirao da započne masovnu proizvodnju ovog proizvoda početkom sledeće godine, međutim, kompanija je odlučila da preispita svoje specifikacije i dizajn kako bi ih uporedila sa aktuelnom konkurencijom. Ovakva odluka pomera planove i zbog toga se masovna proizvodnja novih Samsung naočara proširene, odnosno mešovite realnosti pomera za najviše pola godine.

Ukoliko se ispostavi kao tačna, odluka kompanije Samsung ne iznenađuje uzevši u obzir da su Apple Vision Pro otišle korak dalje sa svojim specifikacijama i dizajnom kada je u pitanju ovaj zanimljivi proizvod. Ipak, iako novi Apple proizvod izgleda ekskluzivno, cena mu je veoma visoka i to je jedan od razloga zbog kojih američka kompanija sada ima problema sa planiranim ciljem za prodaju.

Naime, osim veoma visoke cene od “samo” 3500 dolara po kojoj će se one prodavati, Apple bi i zbog proizvodnih problema sa 4K mikro-OLED ekranima i sočivima mogao da smanji obim proizvodnje sa planiranih milion komada na samo 400 hiljada naočara.

Na osnovu svih dostupnih informacija, izgleda kao da Samsung hoće da predupredi probleme sa kojima se sada suočava Apple, a ujedno i da poboljša svoj sledeći proizvod. Nakon što naočare zvanično izađu, videćemo koliko će one zaista ličiti na Apple parnjaka i hoće li možda biti dostupnije širem sloju stanovništva.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi