SK Hynix ubrzava planove za masovnu proizvodnju GDDR7 memorije

SK Hynix povlači prethodnu izjavu i najavljuje masovnu proizvodnju GDDR7 memorije u četvrtom kvartalu 2024. godine, što je u skladu sa konkurentima

SK Hynix ubrzava planove za masovnu proizvodnju GDDR7 memorije

SK Hynix je brzo povukao komentar predstavnika na svom štandu na Computexu koji je rekao da planira da započne masovnu proizvodnju GDDR7 memorije u prvom kvartalu 2025. godine, što je otprilike kvartal iza rivala Microna. Juče je kompanija za AnandTech izjavila da je njihova GDDR7 memorija na putu ka masovnoj proizvodnji u četvrtom kvartalu ove godine, što je u skladu sa njihovim rivalima.

SK Hynix je demonstrirao svoje prve GDDR7 memorijske čipove na Computexu 2024, kao i otkrio svoje opšte planove za ovu vrstu SGRAM-a. Linija proizvoda GDDR7 kompanije će uključivati čipove sa kapacitetima od 16Gb i 24Gb i sa brzinama prenosa podataka do 40 GT/s. Prvi proizvod GDDR7 kompanije SK Hynix verovatno će biti 16Gb SGRAM IC sa brzinom prenosa podataka većom od 30 GT/s, iako kompanija još uvek nije formalno najavila svoje prve GDDR7 uređaje, jer za razliku od konkurenata, još uvek ih nije zvanično predstavila.

I Micron i Samsung su već rekli da su započeli uzorkovanje svojih GDDR7 proizvoda sa odabranim partnerima. SK Hynix, s druge strane, nije dao takvu najavu. Ipak, s obzirom na činjenicu da je kompanija već demonstrirala svoje GDDR7 čipove na Nvidia-ovom GTC-u i Computex-u, može se reći da ima radne uzorke ovih memorijskih uređaja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

GDDR7 dolazi u formatu pakovanja sa 266 kuglica, dakle 86 pinova više od GDDR6, jer sadrži ne dva, već četiri osmobitna kanala po uređaju i drugačiju šemu napajanja. Ipak, uprkos značajnim promenama u pakovanju, dimenzije GDDR7 memorijskih čipova ostaju nepromenjene i iznose 14mm x 12mm.

Micron tvrdi da će prvi proizvodi sa GDDR7 biti pušteni u prodaju 2024. godine. Iako će grafičke kartice nastaviti da budu najveća primena GDDR memorije, očekuje se da će AI akceleratori takođe usvojiti ovu vrstu DRAM-a. Kako AI akceleratori imaju koristi od visokog kapaciteta memorije i propusne moći, GDDR7 obećava da će biti odličan izbor za inference akceleratore, nudeći pristupačniju alternativu HBM-u i bolje karakteristike od standardnog DDR5.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi