SK Hynix ubrzava trku – masovna proizvodnja HBM4 memorije do 2026. godine

SK Hynix najavljuje masovnu proizvodnju HBM4 memorije za AI GPU sledeće generacije do 2026. godine i tako staje rame uz rame sa kompanijama Samsung i Micron

SK Hynix ubrzava trku – masovna proizvodnja HBM4 memorije do 2026. godine

Micron i Samsung su već najavili svoje HBM4 memorijske proizvode sledeće generacije i istakli vremenski okvir lansiranja oko 2025, odnosno 2026. godine. SK Hynix sada se pridružuje trci kako bi iskoristio rastuću potražnju za veštačkom inteligencijom na tržištu. HBM4 igra vodeću ulogu u proizvodnji AI akceleratora i očekuje se da će doneti značajan napredak u računarskoj snazi.

Kim Čun-Huan, potpredsednik kompanije SK Hynix, tokom uvodnog izlaganja na sajmu SEMICON Korea 2024, otkrio je nameru firme da pokrene masovnu proizvodnju HBM4 memorije do 2026. godine, tvrdeći da će to podstaći ogroman rast na tržištima veštačke inteligencije, piše Wccftech.

On naglašava da je ključno stvaranje inovativnih rešenja kako bi se zadovoljila ogromna potražnja u HBM industriji. Čun-Huan takođe veruje da će HBM tržište porasti za 40 posto do 2025. godine i da se SK Hynix rano pozicionirao kako bi to najviše iskoristio.

Trendforce prognoza predviđa da će prvi HBM4 uzorci imati do 36 GB kapaciteta po čipu („stack“), a JEDEC će kompletne specifikacije objaviti u drugoj polovini 2024. godine. Prvo uzorkovanje i dostupnost kupcima planirani su za 2026. godinu otvarajući vrata za AI rešenja visokih performansi zasnovana na naprednoj memoriji.

Ulazak kompanije SK Hynix u trku za HMB4 čini tržište memorije visokog propusnog opsega (HBM) još konkurentnijim. Tako se pitanje o tome koja kompanija će zauzeti vodeću poziciju u ovoj evoluciji i napretku memorija visokog propusnog opsega namenjene za sledeću generaciju AI proizvoda još više zahuktava.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi