Sony sprema rivala Apple Vision Pro naočarima

Patent koji je podneo Sony sugeriše da kompanija radi na novom PlayStation proizvodu koji bi mogao da bude direktan rival Apple Vision Pro naočarima

Sony sprema rivala Apple Vision Pro naočarima

Nove informacije sugerišu da Sony možda razmišlja o tome da se direktno takmiči sa kompanijom Apple u areni proširene realnosti (AR). Sony, gigant u gejming industriji, je podneo patent koji detaljno opisuje proizvod sličan Apple Vision Pro naočarima, piše GameRant.

Apple Vision Pro, najnoviji proizvod kompanije, kombinuje VR i AR, obećavajući korisnicima revolucionarno iskustvo – od pretraživanja interneta do snimanja fotografija i video zapisa u 3D. Ove futurističke naočare mogu promeniti način na koji gledamo filmove i serije, tvrdi kompanija.

Sony ima ozbiljne namere na polju VR gejminga

Međutim, uprkos svim mogućnostima Vision Pro naočara, Apple nije posebno fokusiran na gejmere. A upravo ovde Sony vidi priliku. Sony Interactive Entertainment podneo je patent za ono što bi mogao biti novi PlayStation proizvod, ali sa naglaskom na korišćenje AR tehnologije u igrama.

Ovaj novi Sony uređaj bi koristio AR tehnologiju da bi detektovao trenutno okruženje korisnika, omogućavajući im da igraju AR igre u bilo kom okruženju. Igrači bi mogli da ostanu svesni svog stvarnog okruženja dok su potpuno uronjeni u igru, što je korak dalje od trenutnog iskustva virtuelne realnosti.

Ovaj potez kompanije Sony dolazi u trenutku kada nema dostupnih AR naslova za PlayStation 5. Mešutim, ukoliko ovaj patent postane stvarnost, Sony bi mogao da otvori vrata za novu eru AR gejminga.

Naravno znamo da se Sony već bavi VR tehnologijom, a njihov PlayStation VR 2 sistem je lansiran 2023. godine. Bez obzira na to što se PS VR 2 prodaje bolje od prethodnika, Sony još uvek traži način da dođe do brojnije publike. Iako Sony još uvek nije zvanično potvrdio razvoj novog proizvoda, patent jasno pokazuje ambicije kompanije. Ukoliko se ovaj koncept realizuje, gejming zajednica bi mogla da doživi pravu revoluciju. Ipak, dok ne dobijemo zvaničnu potvrdu, možemo samo da nagađamo o planovima kompanije Sony.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi