Sony tiho odustaje od PlayStation VR2 nakon loše prodaje

Sony PlayStation VR2 suočava se s krajem svog životnog veka nakon slabih prodajnih rezultata, što otvara mesta za druge proizvođače

Sony tiho odustaje od PlayStation VR2 nakon loše prodaje


Sony izgleda da je spreman da napusti PlayStation VR2, relativno novi hardver nakon teškog prodajnog perioda.

Iako je lansiran u februaru prošle godine i nedavno proslavio svoju prvu godišnjicu, čini se da PlayStation VR2 headset već dostiže kraj svog životnog veka.

Uprkos tome što je u pitanju impresivan VR set koji se može pohvaliti naslovima kao što su Resident Evil Village, Horizon Call of the Mountain i Gran Turismo 7, Sony-jeva podrška nakon lansiranja praktično ne postoji za ovaj hardver, što je rezultiralo lošom prodajom u poslednjim mesecima.

Prema izveštaju Android Central-a, sa izvorima bliskim Sony-ju, tvrdi se da će kompanija napraviti “duboke rezove” u VR razvoju i da će vrlo malo (ako uopšte) sopstvenih naslova biti objavljeno u budućnosti.

Iako su navodno dve igre trenutno u razvoju za PlayStation VR2, vrlo je verovatno da će to biti poslednje.

PlayStation VR2 ne moraju da očajavaju

Ovo nije iznenađujuće s obzirom na to da Sony nije napravio nijednu veliku najavu za VR2 od njegovog lansiranja. Međutim, nije sve tako crno, jer će vlasnici i dalje imati pristup biblioteci od 200 naslova, a partnerski izdavači će možda i dalje izdavati naslove za VR slušalice.

Ipak, čini se da Sony nema daljih planova za ovaj hardver, posebno s obzirom na to da je njihov London Studio koji je razvijao za VR2, a bio poznat po kreiranju nekih od najvećih naslova za PSVR, zatvoren ranije ove godine, što je bio veliki gubitak za industriju.

Tužan trenutak za vlasnike PlayStation VR2, jer će mnogi budući naslovi verovatno biti cross-platform sa PC-jem i Meta Quest-om. Međutim, ako već posedujete ovaj hardver, vredi se uživeti u njegovu bogatu biblioteku kako bi se maksimalno iskoristio.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. I šta sad - ko je dao pare za ovo treba da se zadovolji postojećim naslovima.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi