PlayStation VR2 naočare zvanično dobijaju podršku za PC računare

Sony je danas potvrdio da njegove PlayStation VR2 naočare virtuelne realnosti ove godine dobijaju podršku za PC računare uz verovatni pristup dodatnim igrama

PlayStation VR2 naočare zvanično dobijaju podršku za PC računare

Kasnije ove godine, PlayStation VR2 naočare virtuelne realnosti dobijaju podršku za PC računare, a Sony uz to testira i mogućnost za VR2 igrače da pristupe dodatnim igrama na računarima, uz naslove koji su već dostupni preko PlayStation 5 konzole. To je napisao Gilen Mekalister, menadžer za komunikaciju sadržaja u kompaniji Sony Interactive Entertainment u novoj blog objavi kompanije.

Nedostatak zvanične PC podrške za PlayStation VR2 naočare nije bio iznenađujuć, s obzirom na to da ni njegov prethodnik nije mogao da se koristi preko računara, barem ne na izvorni način, iako je „iVRy“, tvorac PC drajvera za prvi PS VR, radio na tome da naočare budu kompatibilne sa PC računarima.

Dok je na jednoj strani razočaravajuće što je sav taj trud propao, lepo je videti to da je Sony napokon shvatio kako podrška za PC može da učini njegov uređaj virtuelne realnosti popularnijim, posebno sada kada konkurencija na ovom tržištu jača.

PlayStation VR2 naočare kompanije Sony imale su puno toga da dokažu kako bi opravdale cenu višu od osnovne PlayStation 5 konzole potrebne za njihovo korišćenje. Pojedini testovi ovog uređaja pokazali su da bi tako trebalo da izgleda i funkcioniše svaka sledeća generacija virtuelne stvarnosti sa iskustvom koje se razlikuje od svega drugog u HMD prostoru.

U odnosu na ranije, skoro svaki aspekt prvog PS VR uređaja je unapređen, bez uštede troškova kada je u pitanju udobnost i dizajn, što je pohvalni segment u ovoj vrsti uređaja, podseća WccfTech. Tako ove naočare predstavljaju vrstu revolucije virtuelne stvarnosti koja može da prikaže ne samo iskustva koja su zabavna za igranje, već i ona koja mogu da iskoriste snagu konzole nove generacije.

Uz poboljšanja koja stižu na PS VR2, ali početni trošak koji igrači treba da odvoje za njih, možda natera neke gejmere da prvo testiraju uređaj pre nego što investiraju u nešto što košta koliko još jedna PlayStation 5 konzola.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi