Specifikacije Xiaomi 14 objavljene na nezvaničnom reklamnom posteru

Skoro sve specifikacije Xiaomi 14 telefona predstojeće serije objavljene su na navodnom reklamnom posteru kineske kompanije koji se širi po društvenim mrežama

Specifikacije Xiaomi 14 objavljene na nezvaničnom reklamnom posteru

Dok čekamo 27. oktobar, kada bi trebalo da izađe nova Xiaomi serija telefona, specifikacije Xiaomi 14, osnovnog modela serije kruže društvenim mrežama na navodnom reklamnom posteru ove kineske kompanije. Iako su nezvanične, one ukazuju da će ovaj uređaj, između ostalog, imati podršku za više tipova punjenja, LPDDR5X RAM i UFS 4.0 skladište.

Telefon bi, kao što je i ranije najavljivano, trebalo da pokreće novi Qualcomm čip odnosno Snapdragon 8 Gen 3, koji zvanično treba da bude objavljen dva dana pre izlaska nove Xiaomi serije.

Kada je u pitanju ekran, izgleda dolazi u dijagonali dužine 6,44 inča sa Huaxing C8 OLED displejem u 1,5 K rezoluciji i brzinom osvežavanja od 120 HZ. Displej bi trebalo da ima osvetljenost od 2800 nita zajedno sa podrškom za Dolby Vision i DCI-P3 rasponom boja.

Baterija snage 4600 mAh trebalo bi da ima podršku za 90 W žično, 50 W bežično i 10 W obrnuto bežično punjenje. Sistem kamera je, očekivano, prema posteru u Leica radinosti, a podrazumeva glavnu kameru sa 50 MP i OmniVision OV50H senzorom i optičku stabilizaciju slike, kao i ultraširoku i telefoto kameru sa po takođe 50 MP.

U nezvanične specifikacije Xiaomi 14 modela spadaju i dvostruki stereo zvučnici, IR blaster kao i IP68 sertifikat za otpornost na vodu i prašinu. Model navodno ima i „2-u-1 akustični motor“ sa velikim sistemom za hlađenje preko parne komore.

Međutim, iako smo u poslednje vreme navikli da dobijamo sve više insajderskih informacija što se datum lansiranja novih uređaja bliži, nikad ne treba zaboraviti da su te informacije ipak nezvanične. Pogotovo ukoliko one ne dolaze od strane insajdera koji nisu „provereni“, odnosno za koje se ranije ispostavilo da uglavnom plasiraju tačne informacije, kao što je to slučaj i ovde.

Zbog toga, sve navedene specifikacije Xiaomi 14 telefona treba uzeti sa dozom rezerve koje nam daju okvirnu sliku o predstojećem uređaju koji ćemo svakako zvanično videti veoma uskoro.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi