Insajder potvrdio: Xiaomi 14 premijera narednog meseca

Čuveni tech bloger, Digital Chat Station potvrdio je na Weibo mreži da će Xiaomi 14 i 14 Pro biti predstavljeni u oktobru, odmah nakon najave Snapdragon 8 Gen 3

Insajder potvrdio: Xiaomi 14 premijera narednog meseca

Iako se radi o insajderskim informacijama, Digital Chat Station ima dugu istoriju dobrih najava (ali i poneku promašenu), a nove informacije potvrđuju prethodne najave, da će Xiaomi 14 stići pre čuvenog kineskog praznika, 11. novembra.

Xiaomi 14 je jedan od telefona koji bi prvi trebalo da se pojavi sa Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom, što je praksa koju je Xiaomi već imao sa premijerom Qualcomm čipsetova. Sa druge strane, Qualcomm je zakazao svoj godišnji događaj na Havajima za 24—26. oktobar, kada se očekuje premijera novog najjačeg čipseta ove kompanije.

Ovo odgovara kompaniji Xiaomi, jer ciljaju 11. novembar, njihov tradicionalni Singles Day praznik, kada su po pravilu veliki popusti. Pored toga, Xiaomi 13 prodaja ide mnogo bolje od očekivane, pa su lageri ovog modela ispražnjeni, i Xiaomi 14 dolazi u pravi čas.

Insajder napominje i da matična kompanija očekuje da će Xiaomi 14 da ima bolju prodaju od Xiaomi 13 serije, koja je prevazišla sva očekivanja.

Kao i Xiaomi 13, Xiaomi 14 se očekuje sa ravnim ekranom, a Xiaomi 14 Pro sa većim, zakrivljenim ekranom. Insajder napominje da će oba telefona da stignu sa tri kamere od 50 MP. Da podsetimo, Xiaomi 13 Pro je stigao sa takvim sistemom, dok je Xiaomi 13 došao sa 50 + 12 + 10 MP sistemom.

Očekuje se da Snapdragon 8 Gen 3 donese ozbiljna unapređenja kada su performanse u pitanju, sa novim rasporedom jezgara (1+5+2) i brzim Cortex X4 prime jezgrom. Nasuprot njemu, iz prikrajka čeka Samsung Exynos 2400 sa svojih 10 jezgara i MediaTek Dimensity 9300 koji planira da eliminiše energetski efikasna jezgra u potpunosti.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi