Xiaomi 14 će stići pre 11. novembra sa Snapdragon 8 Gen 3, kaže insajder

Kompanija izgleda nije planirala premijeru ovako rano, ali je rasprodala većinu Xiaomi 13 modela, pa će predstavljanje Xiaomi 14 biti održano pre vremena

Xiaomi 14 će stići pre 11. novembra sa Snapdragon 8 Gen 3, kaže insajder

Jedan od bitnijih datuma, bar kada je u pitanju sezona popusta u Kini, je takozvani Double Eleven praznik (11. novembar). Kako je Xiaomi prodao dobar deo svojih Xiaomi 13 modela, premijera nove Xiaomi 14 serije mogla bi da se desi upravo tog datuma ili koji dan ranije, kaže čuveni insajder Digital Chat Station.

Ono što je interesantno sa Xiaomi 14 serijom je činjenica da bi ova serija premijerno trebalo da donese Snapdragon 8 Gen 3 čipset. Sa druge strane, Xiaomi 13 prodaja očigledno ide mnogo bolje od očekivanja, pa će matična kompanija morati malo da ubrza premijeru novog modela, kako bi za praznik imala novi model.

Kada je u pitanju nova Snapdragon 8 Gen 3 platforma, očekujemo da je u pitanju TSMC N4P proizvodni proces, sa prime Cortex X4 jezgrom na 3,19 GHz, pet velikih Cortex A710 jezgara, od kojih tri rade na 3,15 Gz, a dva na 2,96 GHz, kao i dva energetski efikasna Cortex A520 jezgra na 2,27 GHz. Za grafički kompleksne poslove će se brinuti novi Adreno 750 GPU koji bi trebalo da donese 50% bolje performanse od aktuelnog Adreno 740 u Snapdragon 8 Gen 2 čipsetu.

Pored novog čipseta, Xiaomi 14 bi trebalo da stigne sa novim MIUI 15 korisničkim interfejsom na Android 14 operativnom sistemu, a za sada nije poznato mnogo drugih informacija sem da će glavna kamera koristiti senzor rezolucije 50 MP.

Isti izvor je pre nekoliko meseci pisao da će Xiaomi 14 da stigne sa baterijom kapaciteta 4860 mAh, sa 90 W žičnim i 50 W bežičnim punjenjem. Sa druge strane, Xiaomi 14 Pro verovatno ima malo veću bateriju od 5.000 mAh sa podrškom za 120 W žično i 50 W bežično punjenje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi