Xiaomi 14 verovatno stiže u novembru sa Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom

Xiaomi 13 serija je globalno dostupna, iako najjači, 13 Ultra model nikada nije stigao na naše tržište, već stižu informacije o Xiaomi 14 seriji telefona

Xiaomi 14 verovatno stiže u novembru sa Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom

O Xiaomi 13 i 13 Pro modelima smo pisali pre više od tri meseca, a čuveni insajder Digital Chat Station navodi da bismo Xiaomi 14 seriju zvanično mogli da vidimo već u novembru ove godine.

Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Pro se očekuju u novembru, sa svežim Snapdragon 8 Gen 3 čipsetom, koji bi trebalo da bude najavljen 24. oktobra na godišnjem Qualcomm događaju, sada već tradicionalno na Havajima.

Očekuje se da će Snapdragon 8 Gen 3 posedovati 1+5+2 arhitekturu jezgara sa brzim Cortex -X4 jezgrom, pet Cortex A720 jezgara i dva Cortec A520 jezgra. Očekuje se unapređenje grafike u vidu Adreno 750 GPU-a, koji bi trebalo da donese bolje performanse i manju potrošnju u odnosu na aktuelni najjači osmojezgarni Adreno 740 GPU koji se nalazi u Snapdragon 8 Gen 2 čipsetu.

Navodi se i da bi Xiaomi 14 trebalo da stigne sa baterijom kapaciteta 4860 mAh, sa 90 W žičnim i 50 W bežičnim punjenjem. Sa druge strane, Xiaomi 14 Pro ima malo veću bateriju od 5.000 mAh sa podrškom za 120 W žično i 50 W bežično punjenje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi