Stiže Xiaomi Smart Band 8: šta je unapređeno u odnosu na Smart Band 7?

Xiaomi je u svoju seriju narukvica nedavno dodao Xiaomi Smart Band 7 i Xiaomi Smart Band 8, a ovo su međusobne razlike i unapređenja koje donosi nova serija

Stiže Xiaomi Smart Band 8: šta je unapređeno u odnosu na Smart Band 7?

Popularan izbor za sve ljubitelje fitnesa i one koji prate svoje aktivnosti svakako predstavljaju Xiaomi pametne narukvice. One su od bazičnih funkcionalnosti od pre neku godinu izrasle u ozbiljne uređaje koji zaista nude niz impresivnih karakteristika. Sa novim modelom Xiaomi Smart Band 8, koji je za sada dostupan samo u Kini, stižu unapređenja u odnosu na prethodni model narukvice čiji test možete da pročitate ovde.

Ovo su razlike u funkcionalnostima, i sve novine koje donosi nova “osmica”, kao i mala pomoć oko toga, da li ima smisla čekati novi model, ukoliko planirate kupovinu pametne narukvice za sebe.

Dizajn i prikaz: Xiaomi Smart Band 7 vs. Xiaomi Smart Band 8

Obe serije pametnih Xiaomi narukvica dolaze sa AMOLED ekranom u boji, sa identičnom dijagonalom veličine 1,62 inča i rezolucijom u odnosu piksela 192×490. Međutim, Xiaomi Smart Band 8 je nešto veća narukvica kada su u pitanju dimenzije jer ima 48×22,5×10,99 milimetara u odnosu na Xiaomi Smart Band 7 čiji odnos dimenzija iznosi 46,5×20,7×12,25 milimetara.

Iako je blago povećana veličina, Xiaomi Smart Band 8 zadržava kompaktan dizajn i deluje da može udobno stajati na ručnom zglobu. U pogledu dizajna i prikaza veličina je jedina razlika, pa, tako, obe narukvice zadržavaju vodootpornost do 50 metara, a obe su i napravljene od mekog materijala koji ne grebe kožu.

Softver i funkcionalnosti

Iako deluje i da se po pitanju softverskih i hardverskih karakteristika načelno jako malo razlikuju, Xiaomi Smart Band 8 ipak ima unapređenja u ovom pogledu. Ova narukvica tako uključuje NFC, koja je izostala na prethodnoj seriji, što znači da novu narukvicu možete koristiti za beskontaktno plaćanje.

Uz to, novi model nadmašuje prethodni jer nudi biranje više od 150 sportskih režima koji pružaju sveobuhvatnije fitnes podatke, za razliku od prethodnih u kom su oni išli do nešto više od 110.

Osim pomenutih razlika, obe narukvice zadržavaju ostatak softverskih karakteristika kao što su SPO2 i HR senzori, koji omogućavaju praćenje otkucaja srca i nivo saturacije, odnosno nivo zasićenja kiseonikom. Obe takođe podržavaju obaveštenja koja se mogu stizati na pametne telefone korisnika.

Obe narukvice nude praktično sveobuhvatno praćenje zdravlja korisnika i različitih fizičkih aktivnosti, od trčanja, preko vožnje bicikla do plivanja i ostalih aktivnosti. Ujedno, Xiaomi kaže da se svi parametri mogu lako pratiti, jer narukvice nude intuitivan interfejs.

Xiaomi Smart Band 8 ima dva dana bolju autonomiju

Iako je Xiaomi Smart Band 7 nudi do čak 14 dana trajanja baterije, što je čini impresivnom, sledeća serija je u ovom pogledu ipak nadmašuje. Tako ona, kako tvrdi kompanija, pruža trajanje baterije do čak 16 dana, što je čini pogodnijom za korisnike koji su aktivniji, smanjujući im učestalost punjenja.

Cena

Po pitanju cene, novi model narukvice je naravno skuplji, međutim, on je svakako trenutno dostupan samo na tržištu Kine. U Hong Kongu njegova cena iznosi 279 hongkongških dolara, što se prevodi na 3819 dinara u Srbiji.

Međutim, ukoliko uzmemo u obzir da Xiaomi Smart Band 7 trenutno u Srbiji košta 6990 dinara, što je skoro četiri hiljade dinara skuplje nego u Hong Kongu, definitivno da će i Xiaomi Smart Band 8 biti dosta skuplji kada stigne u Srbiju, pre svega zbog transporta, carine i poreza.

Kako piše Gizmochina, kompanija Xiaomi bi uskoro trebalo da pusti u prodaju novu narukvicu i na globalnom tržištu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. sdnenad

    Bez GPSa su potpuno neinteresantne, a lično ih više neću kupovati je Band 6 mi je otkazao na ruci nakon 2-3 minuta kupanja u moru. Tako da sam prvi dan na letovanju ostao bez "praćenja" zdravstvenih parametara.

  2. MegaSkot

    Jesi preziveo ili...?

  3. Aleksandar 1
Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi