Šuška se da su u razvoju čak dva procesora za PlayStation 6

Poznati insajder tvrdi da PlayStation 6 trenutno ima dva procesora (System-on-a-Chip) u razvoju

Šuška se da su u razvoju čak dva procesora za PlayStation 6

Prema informacijama koje je podelio KeplerL2 na forumima NEOgaf, nakon rasprava o ceni PlayStation 6, sugeriše se da se trenutno radi na razvoju  dve različite verzije čipova za novu gejming konzolu.

Kepler, koji ima solidan renome kada je reč o hardverskim informacijama, naveo je da je PlayStation 6 u fazi razvoja sa dve opcije visokointegrisanih SoC procesora, ali nije jasno šta to tačno znači za samu konzolu.

Kepler je rekao: „Postoje dva SoC-a u razvoju za sledeću generaciju, ne znam da li je to slučaj kao sa Xbox Series X/S ili se radi o kombinaciji kućne konzole i prenosnog uređaja, ali verovatno će barem jedan biti pristupačan.

Glasine sugerišu da će sledeća generacija Xbox-a imati glavnu konzolu i prenosnu verziju, pa je moguće da i PlayStation razmatra sličan pristup za svoje uređaje. Tržište prenosnih konzola doživelo je procvat poslednjih godina, a PlayStation je takođe zadovoljan prodajom PlayStation Portal-a, iako je to dodatak za PlayStation 5. Stoga je sasvim moguće da PlayStation planira namenski prenosni uređaj.

Za sada nisu zvanično potvrđene ove informacije,  zbog same prirode procesa hardverskog razvoja i potrebe za verifikacijom između više izvora, ali s obzirom na Keplerov ugled, njegove tvrdnje su vredne pažnje prenosi Insider Gaming.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi