Tecno Megabook T16 Pro sa baterijom od 99,99 Wh treba da nadjača najnoviji MacBook Pro

Kineska kompanija Tecno Mobile predstavila je svoj Megabook T16 Pro laptop, za koji tvrdi da pobeđuje Apple Macbook Pro po pitanju performansi i baterije.

Tecno Megabook T16 Pro sa baterijom od 99,99 Wh treba da nadjača najnoviji MacBook Pro

Megabook T16 Pro može da se pohvali neverovatnom baterijom kapaciteta 99,99 Wh i tako postavi standard za laptopove u svom rangu. Ova izvanredna baterija obećava vek trajanja do 22 sata sa navodno samo jednim punjenjem, a to je čini više impresivnom od mnogih poznatijih konkurenata, pre svega prošlogodišnjeg Macbook Pro 16” kompanije Apple, ističe Tecno.

Napredna tehnologija punjenja donosi 100 vati u brzini sa galijum-nitridstkim punjačem, i tako omogućava korisniku da dođe do 50 posto napunjenosti za samo pola sata. Ovo se smatra korakom unapred u industriji mobilnih uređaja, i postavlja Megabook T16 Pro za lidera u svojoj klasi, posebno ukoliko se tvrdnje kompanije o trajanju baterije u periodu od 22 časa sa samo jednim punjenjem pokažu kao tačne.

Ovaj laptop pokreće novi Intel Core Ultra 7 procesor uparen sa mobilnim ARC GPU-om. Ukoliko je to nekima „mnogo”, laptop će u prodaji biti dostupan i u verziji sa nešto slabijim Intel Core Ultra 5 procesorom.

Megabook T16 Pro može da obezbedi 65 vati performansi, dok sistem upravljanja toplotom „Ice Storm” garantuje da će laptop održati optimalnu temperaturu čak i tokom najzahtevnijih zadataka.

Sa ekranom dijagonale 16 inča i 2,5K rezolucijom, Megabook T16 Pro pruža impresivnu jasnoću slike uz 100 posto pokrivenosti RGB raspona boja. Laptop još ima šarku koja je podesiva do 180 stepeni, tako da ekran može da se položi u vodoravan položaj. Dodatni luksuz pruža tastatura sa zvezdanim pozadinskim osvetljenjem i izdvojeni tačped. Sistem čitača otiska prsta i Windows 11 OS uz pomenute karakteristike trebalo bi da čine Megabook T16 Pro kompletnim paketom za rad i produktivnost.

Kada je u pitanju konfiguracija, laptop će biti dostupan u opcijama sa 32 ili 16 GB LPDDR5 RAM-a, kao i sa 1 TB PCIE 4.0 SSD-a, sa naravno i manjom opcijom od 512 GB.

Iako je Megabook T16 Pro prvi put predstavljen još na ovogodišnjem MWC sajmu u Barseloni, tačan datum izlaska i njegova cena još nisu poznati. Nezvanično, možemo da ga očekujemo na tržištu u drugom kvartalu ove godine, a Tecno Mobile, iako možda nije mnogo prepoznatljiv van granica Kine, sa ovim modelom laptopa stavlja sebe na mapu proizvođača vrhunskih uređaja, a do sada smo navikli da su u pitanju i veoma konkurentne cene.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi