Tecno otkriva detalje Camon 30 Premier telefona pred prolećni debi

Tecno predstavlja neke od detalja svog predstojećeg Camon 30 Premier telefona, pred lansiranje na proleće koji uključuju i napredni PolarAce kamera-sistem

Tecno otkriva detalje Camon 30 Premier telefona pred prolećni debi

Kompanija Tecno sprema se za lansiranje svog sledećeg Camon 30 Premier telefona na proleće i tom prilikom otkriva njegove pojedine karakteristike među kojima je i napredni kamera-sistem pod nazivom PolarAce. Ovaj On predstavlja sistem za obradu slika koji sadrži kombinaciju Sony senzora, Sony ISP (image signal processor) čipa i Tecno AI algoritma.

​Zasnovan je na Sony čipu CXD5622GG, koji je ocenjen sa 4,6 TFLOPS na FP16, što je više od onoga što može da postigne sam čip telefona, koji će uzgred biti MediaTek Dimensity 8200 Ultra. Osim naprednih mogućnosti obrade fotografija, kompanija kaže da je čip efikasniji u potrošnji energije.

Ova računrska snaga koristi se za nekoliko zadataka koji omogućavaju AI smanjenje šuma za HDR video zapise što je, kako kaže Tecno, prvenac u industriji, a uz to i 4K Ultra Night Vision video zapise. Namenski ISP čip navodno troši mnogo manje energije od konkurentskih čipova pri obradi 4K 30fps video zapisa.

PolarAce koristi Tecno Universal Tone, što je rešenje zasnovano na veštačkoj inteligenciji za prikaz tačnih tonova kože. Portretni AIGC režim omogući će korisnicima da menjaju portretne slike dodavanjem stvari kao što je odeća ili odeća za specijalne prilike poput venčanica i odela. Sistem ima i AI One Click Eraser tehnologiju za uklanjanje objekata sa fotografija samo jednim klikom.

Tecno Camon 30 Premier 5G telefon takođe će koristiti Sony IMX 890 senzor sa 50 MP  veličine 1/1,56 inča i optičkom stabilizacijom slike. Telefon je takođe opremljen sa periskopskim telefoto sočivom rezolucije senzora takođe 50 MP, koji će se baviti zumom (do 60x hibridni zum i 3x optički zum), portretnim fotografijama i čak makro snimcima. Uz ove kamere, tu je naravno i ultra široka sa 50 MP.

Kućište u kome će se nalaziti kamere biće kružnog oblika na gornjoj polovini zadnjeg panela, a samo kućište napravljeno je da izgleda kao zum prsten. Sa strane se nalazi četvorostruki LED blic.

Na prednjoj strani, telefon će imati OLED ekran dužine dijagonale 6,77 inča sa 1.264 x 2.780px i 1.400 nita osvetljenosti. Ekran je LTPO tipa, prvi nesavitljivi Tecno koji koristi ovu tehnologiju. Selfi kamera na prednjoj strani takođe ima senzor rezolucije 50 MP zajedno sa autofokusom.

Predstojeći telefon imaće metalni srednji okvir za čvrstinu i premijum osećaj, a jedan zanimljiv dizajn je „Action Dot“ – svetlo na poleđini ekrana. Ovo svetlo će radititi  dok snimate video zapise, ali takođe služi kao indikator punjenja i indikator da je glasovni asistent aktiviran. U saopštenju kompanije takođe piše da je ono i „indikator infracrvenog senzora“, čiju ćemo funkciju saznati kasnije.

Camon Premier 30 radi na bateriji kapaciteta 5.000 mAh sa brzim punjenjem od 70 W koje radi preko USB-C porta. Dodatna povezanost uključuje Wi-Fi, Bluetooth i čak ima IR blaster i FM radio prijemnik. Telefon takođe ima stereo zvučnike sa Dolby Atmos tehnologijom, ali bez 3.5 mm audio porta.

Kao što je gore spomenuto, telefon će pokretati Dimensity 8200 Ultra čipset, a na softverskoj strani tu je Android 14. Čip je uparen sa do 12 GB RAM-a (+ do 12 GB virtuelnog RAM-a) i do 512 GB prostora za skladištenje. Kompletna Tecno Camon 30 serija telefona biće lansirana u drugom kvartalu ove godine, uključujući Premier i još tri dodatna modela.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi