iPhone 16 Pro Max verovatno zadržava kameru sa 48 MP, ali navodno dobija novi Sony senzor

Uprkos tome što će Apple izgleda i ove godine zadržati 48 MP na glavnoj kameri vodećeg, iPhone 16 Pro Max telefona, on navodno dobija novi Sony senzor

iPhone 16 Pro Max verovatno zadržava kameru sa 48 MP, ali navodno dobija novi Sony senzor

Predstojeći iPhone 16 Pro Max telefon, najbolji u Apple seriji uređaja, navodno će podići lestvicu u optičkom sektoru, iako će njegova glavna kamera ostati na istom broju megapiksela kao i prošlih godina, ukoliko je sudeći prema najnovijim insajderskim informacijama. Tako će ovaj telefon imati novi Sony senzor – Exmor IMX903 48 MP, što samo po sebi predstavlja nadogradnju u odnosu na IMX803 koji sadrži prošlogodišnji Pro Max model.

Detalji o novom Sony IMX903 senzoru pojavili su se prošle godine, ali ne treba zaboraviti da Apple nije sklon brzom usvajanju najnovijih tehnologija za svoje proizvode. Kompanija je preskočila korišćenje ovog senzora na iPhone 15 Pro Max telefonu, iako su kritičari i recenzenti svakako hvalili kameru ovog telefona.

Međutim, softverska poboljšanja mogu učiniti samo toliko da poboljšaju kvalitet slike, zbog čega insajder DigitalChatStation sa društvene mreže Weibo tvrdi da će novi najbolji model Apple serije imati novi senzor.

Fizička veličina senzora u odnosu na IMX803 je nešto veća, 1/1,14 inča i podržava tehnologije kao što su dvoslojni tranzistori. Insajder takođe pominje da će iPhone 16 Pro Max imati „super“ periskopsko telefoto sočivo, što smo ranije već čuli, iako, međutim, postoje i glasine da Apple ove godine ima drugačije planove. Umesto samo jednog Pro modela sa tetraprizma-zum kamerom, kompanija navodno unapređuje oba modela, dajući korisnicima više opcija.

Interesantno je da insajder trenutno samo tvrdi da će iPhone 16 Pro Max dobiti novi senzor, a nije spomenuo ništa što bi bilo povezano sa „običnim “ iPhone 16 Pro modelom. Možemo pretpostaviti da će Apple probati da uštedi na troškovima komponenti koristeći prethodnu generaciju IMX803 za iPhone 16 Pro, ali je još uvek rano za takva predviđanja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. 99% i “obicni” pro dobija 903

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi