iPhone 16 Pro modeli navodno dobijaju veće ekrane i brzinu osvežavanja, dok osnovni modeli zadržavaju prethodne

Predstojeći iPhone 16 Pro modeli izgleda dobijaju ekrane dužine dijagonale 6,27 i 6,86 inča sa brzinom osvežavanja od 120 Hz, dok osnovni modeli ostaju na istom

iPhone 16 Pro modeli navodno dobijaju veće ekrane i brzinu osvežavanja, dok osnovni modeli zadržavaju prethodne

Iako je tek nedavno lanisrana iPhone 15 serija telefona, informacije o predstojećoj već cure, a sada potiču od navodnih izvora iz lanca snabdevanja koje su se pojavile na korejskom sajtu blog.naver. Prema njima, iPhone 16 Pro modeli imaće veće ekrane, ali i brzinu osvežavanja, a osnovni modeli zadržaće se na istim specifikacijama kao i prethodna, odnosno ovogodišnja generacija Apple telefona.

Tako će iPhone 16 Pro i iPhone 16 Pro Max imati LTPO panele sa dužinom dijagonale 6,27 i 6,86 inča i brzinom osvežavanja ekrana od 120 Hz. Osnovni, „vanila“ modeli ostaće na 6,12 i 6,69 inča kao i brzinom osvežavanja ekrana od 60 Hz.

U veličinu najboljeg modela u seriji malo je teško poverovati, pa bi ove informacije dodatno trebalo posmatrati sa rezervom.

Pomenute specifikacije potvrđuje industrijski insajder Ros Jang koji ujedno tvrdi da Pro Motion tehnologija za ekrane stiže na osnovne iPhone modele tek 2025. godine.

Iako kupcima starijih iPhone modela možda neće smetati da eventualno provedu još jednu godinu sa skromnih 60 Hz, treba istaći da skupi ekrani osnovnih Apple telefona polako počinju da izgledaju nekonkurentno u poređenju sa Android ponudama više i srednje klase telefona.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (5)
  1. illidan

    e u k….

  2. NovemberWhisky

    Pa da sto vece to bolje, ne znam zasto odmah ne izbace 8" i 10" za Pro i Pro Max. I obavezno kamera bump debljine najmanje 5cm koji zauzima polovinu ledja.

  3. kao deca kad se igraju, tako se ponasaju

  4. euanknik

    Ne moze im niko nista jaci su od..konkurencije

  5. Nikola mJet

    Tacno su citali bench ovih dana i skontali da je 60hz ipak must have jer ljudi ne vide razliku pa ko veli....

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi