Uz Galaxy S23 telefone stižu i Samsung Galaxy Book3 laptopovi

Nova serija Samsung Galaxy Book3 Pro i Galaxy Book3 Pro Ultra lapotpova ugledaće svetlost dana zajedno sa dugo očekivanim telefonima serije Galaxy S23 čija je premijera zakazana za 1. februar.

Zaljubljenici u Samsung pametne uređaje sa nestrpljenjem očekuju pojavljivanje prenosivih računara Samsung Galaxy Book3 Pro i Book3 Ultra serije. Reč je o dva modela od ukupno pet koji će biti predstavljeni na najavljenom događaju Unpacked 2023 zakazanom za 1. februar, prenosi Android Authority.

Performanse novih Samsung Galaxy Book3 laptopova

Samsung Galaxy Book3 Ultra je laptop koji pokreće novi Intel Core i9 13900H procesor 13. generacije sa radnom memorijom LPDDR5 do 32 GB i prostorom za skladištenje od 1TB na NVMe SSD-u četvrte generacije.

Pored pomenutih komponenti, treba naglasiti da će uređaj imati NVIDIA RTX4070 GDDR6 grafiku sa 8 GB memorije. Kompletni ugođaj korišćenja savremenog laptopa zaokružen je 3K AMOLED ekranom dijagonale 16 inča, sa rezolucijom 2880×1800 piksela.

Ukupna masa ovog laptopa iznosi 1,8 kilograma, a sa debljinom od 17 milimetara Samsung Galaxy Book3 svrstava se u grupu elegantnih prenosivih računara nove generacije, sa Windows 11 operativnim sistemom. Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije laptopa sa slotom za S Pen, ali još uvek nema potvrde da će budući korisnici moći da računaju na ovu pogodnost.

Samsung ima još dva aduta

U međuvremenu su se na društvenim mrežama pojavile najave o dve varijante u kojima bi se mogao pojaviti Galaxy Book3 Pro. Pored pomenute dijagonale ekrana od 16 inča, korisnici će imati i opciju izbora laptopa manje dijagonale ekrana – 14 inča.

Takođe, Galaxy Book3 Pro budući vlasnici biraće između dve varijante procesora. Reč je 13. generaciji Core i5 13405 i Core i7 1360P, sa 16 GB RAM-a, prostorom za skladištenje od 1TB NVMe SSD i Intel Iris grafikom.

Četrnaestoinčni Galaxy Book3 Pro imaće bateriju autonomije 63 Wh, dok će Galaxy Book Pro manjeg gabarita imati bateriju autonomije 76 Wh.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi