Samsung potvrdio: Galaxy S23 premijera je 1. februara

Krajem decembra prošle godine procureli su promo posteri za novu Samsung Galaxy S23 seriju, koja će zvanično biti predstavljena 1. februara.

Pre nekoliko dana Samsung Kolumbija je greškom objavio poster na kojem piše da će zvanična premijera Samsung Galaxy S23 serije i novi Unpacked događaj biti održani 1. februara. Danas je Samsung na svom zvaničnom portalu objavio saopštenje u kojem se potvrđuje pomenuti događaj.

Događaj će početi u 19h po našem, odnosno 10h ujutru po lokalnom vremenu, i ovo je prvi događaj u poslednje tri godine koji će biti održan pred publikom. Događaj će biti strimovan direktno na Samsung zvaničnom sajtu i YouTube kanalu za sve koji žele uživo da prate predstavljanje možda i najbitnijeg telefona godine. U pitanju je direktni naslednik telefona koji je Benchmark redakcija proglasila za telefon godine i telefon sa najboljim sistemom kamera.

Iako Samsung nije nigde eksplicitno pomenuo S23 seriju kaže: „Nova era Galaxy inovacija dolazi. Naše inovacije su dizajnirane da omoguće neverovatne mogućnosti ljudima danas i kasnije. Nova Galaxy S serija biće oličenje načina na koji definišemo vrhunsko premijum iskustvo. Podižemo letvicu i postavljamo nove standarde“.

Samsung Galaxy S23 serija

Od nove S23 serije očekujemo tri modela: Samsung Galaxy S23, S23+ i S23 Ultra. Od najjačeg modela se očekuje nova kamera sa senzorom rezolucije 200 MP. Prema procurelim informacijama, S23 će imati marginalno veću bateriju u odnosu na S22 – 3.900 mAh, što je za svega 200 mAh više. S23+ će zabeležiti najveći rast, pa će baterija srednjeg modela doći do 4.700 mAh. S23 Ultra će imati isti kapacitet baterije koji je 5.000 mAh, a pravo razočaranje je činjenica da će i novi model podržavati punjenje od maksimalnih 45 W.

Pretpostavlja se i da će S23 Ultra doći sa novim Qualcomm 3D Sonic Max čitačem otiska prsta ispod ekrana, koji svojim velikim dimenzijama omogućava skeniranje dva otiska prsta u isto vreme.

Sa strane memorijske konfiguracije, Samsung nije planirao velike izmene, pa će S23 i S23+ doći sa 8 GB RAM-a i minimalno 256 GB skladišnog prostora, dok će Ultra imati 12 GB RAM-a i do 1 TB skladišnog prostora.

Ne treba zaboraviti ni to da će svi novi modeli S23 serije dolaziti sa Snapdragon 8 Gen 2 čipsetom i UFS 4.0 standardom koji garantuje veće brzine čitanja i upisa podataka.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi