Video koji pokazuje kako Apple Watch meri otkucaje srca lava

Veterinar koji radi sa divljim životinjama podelio je video koji prikazuje Apple Watch vezan oko jezika lava, demonstrirajući kako moderna tehnologija može pomoći u praćenju vitalnih znakova velikih životinja tokom anestezije

Video koji pokazuje kako Apple Watch meri otkucaje srca lava

Apple Watch je nesumnjivo najtraženiji sat na tržištu. Ne samo da je omiljeni izbor za ljubitelje fitnesa, već se može pohvaliti nizom impresivnih funkcija. Među tim funkcijama, merač otkucaja srca se izdvaja kao jedna od najvrednijih. Iznenađujuće, ova funkcija nije ograničena samo na ljude.

Nedavno podeljen video od strane veterinara za divlje životinje i konzervacioniste prikazao je jedinstvenu primenu Apple Watch-a. Video prikazuje Apple Watch vezan oko jezika lava, prateći otkucaje srca ove veličanstvene životinje.

Apple Watch brine o zdravlju lavova

Konzervacionista je savršeno zabeležio trenutak ističući izvanrednu sposobnost Apple Watch-a da meri otkucaje srca lava, poredeći to sa snagom lavovog gromoglasnog hrkanja.

Natpis glasi: “Ne znam šta je impresivnije… hrkanje, ili otkriće da Apple Watch može meriti otkucaje srca lava ako ga vežete za jezik (čak i ako je to jedna od manje konvencionalnih ‘off-label’ upotreba uređaja. U svakom slučaju, ovo je prava priča o spoju tehnologije i zaštite prirode”

Video i prateća poruka ističu značajnu prepreku u očuvanju divljih životinja: praćenje vitalnih znakova velikih životinja tokom anestezije.

Konvencionalna oprema za praćenje koja se koristi u bolnicama nije adekvatna za divljinu. Pored toga, većina uređaja za praćenje dizajnirana je za manje životinje, što predstavlja izazove u dobijanju tačnih očitavanja kod većih, zubastijih ili ljuskavih pacijenata.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Konzervacionista je pohvalio značajna tehnološka dostignuća koja su doprinela naporima za očuvanje prirode, pored jedinstvene upotrebe Apple Watch-a.

Od razvoja GPS ogrlica u realnom vremenu za ugrožene vrste do kreiranja inovativnih “horn pods” za nosoroge i uvođenja testa protiv krivolova od strane naučnika u Taronga Zoo, integracija tehnologije u zaštitu prirode je zaista impresivna, piše Mashable.

Dronovi, termalne kamere i AI su se pojavili kao vredni alati u borbi protiv krivolova, sa FLIR termalnim kamerama koje mogu razlikovati između životinja i ljudi sa udaljenosti veće od jedne milje, i AI koja otkriva potencijalne krivolovce posmatranjem ponašanja životinja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi