Vivo donosi model X100 Pro i njegovu masivnu kameru u Evropu, poznata i cena

Došlo je vreme da Vivo X100 i X100 Pro izađu iz Kine i da krenu ka drugim regionima. Model X100 Pro ide na put ka Evropi sa poznatom cenom.

Vivo donosi model X100 Pro i njegovu masivnu kameru u Evropu, poznata i cena

Došlo je vreme da Vivo X100 i X100 Pro izađu iz Kine i da krenu ka drugim regionima. Oba uređaja su prvobitno lansirana 13. novembra, ali samo u domovini kompanije Vivo. Sada se obični X100 upućuje ka nekoliko azijskih tržišta, dok s druge strane, model X100 Pro ide na put ka Evropi.

Ova migracija znači da X100 sledi korake svog prethodnika, modela Vivo X90, koji je imao sličan put kada je lansiran ranije prošle godine. Ključna karakteristika Vivo X100 i X100 Pro je jednoinčni senzor. Samo nekoliko uređaja trenutno ga ima, uključujući nekoliko Xiaomi telefona i Sony Xperia Pro I. Drugim rečima, kamere ovako velikih senzora na pametnim telefonima retko se viđaju.

Postoje prednosti korišćenja tako velikog senzora. Kada smo isprobavali kameru na Vivo X90, koji takođe ima ogroman senzor kamere za jedan pametni telefon, primetili smo da su fotografije koje proizvodi zapravo izuzetno dobre. Očekujemo slične, ako ne i bolje performanse za Vivo X100 i X100 Pro. Veći senzor znači veću svestranost u scenama sa slabim osvetljenjem i pravi, prirodni bokeh, što su stvari s kojima manji senzori pametnih telefona imaju problema.

Osim sistema kamera, koji su malo različiti između ova dva modela, X100 i X100 Pro su gotovo identični uređaji. Evo glavnih specifikacija ukratko:

  • Čipset: Mediatek Dimensity 9300
  • RAM: 12 GB / 16 GB
  • Memorija: 256 GB / 512 GB / 1 TB
  • Baterija: 5.000 mAh (X100) / 5.400 mAh (X100 Pro)

Upotreba čipseta Dimensity 9300 takođe je interesantan izbor. Mediatek je najpoznatiji po svojim budžetski orijentisanim čipovima, ali Dimensity 9300 je iznenađujuće sposoban i agilan premijum čipset.

Brži je u sintetičkim testovima od Snapdragon 8 Gen 2 koji pokreće više Android flegšipova, uključujući Samsung Galaxy S23 Ultra, i očekuje se da će se takmičiti sa Snapdragon 8 Gen 3 tokom ove godine, što znači da će se dobro uklopiti i u dobar broj premijum uređaja u narednim mesecima.

Cene i dostupnost Vivo X100 i X100 Pro

Tačne cene nisu dostupne za svaki region u ovom momentu, ali kompanija Vivo je za The Verge izjavila da će X100 Pro biti dostupan po ceni od HK$7.998. Prevedeno u nama poznatiju valutu to je otprilike 937 evra za model X100 Pro. Tačan datum izlaska još nije pominjan ali verujemo da bi se to moglo desiti u narednih par nedelja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (7)
  1. ExYu Sport

    Trenutna konkurencija mu je Oppo find X7 ultra. S24 Ultra i Iphone 15 pro max? Ni blizu, a skoro duplo skuplji.

  2. BBK grupacija je po meni mnogo bolja od Xiaomi grupacije! Ads kod Xiaomi a narocito Redmi a je nepodnosljiv dok kod BBK ga prakticno nema!

  3. faxcool

    BBK grupacija je po meni mnogo bolja od Xiaomi grupacije! Ads kod Xiaomi a narocito Redmi a je nepodnosljiv dok kod BBK ga prakticno nema!

    Tako je, plus se čini da Xiaomi polako baca fokus samo na Aziju kad su flagship modeli u pitanju, npr 14 Pro verovatno neće ni da se pojavi na globalnom tržištu.
    Kod ovog Vivo modela me odbija samo Mediatek zbog loše optimizacije sa emulatorima, sve ostalo je prosto sjajno.

  4. Onda Oppo Find X7 Ultra, ima SD 8 G3

  5. ExYu Sport

    Onda Oppo Find X7 Ultra, ima SD 8 G3

    Da. Zato trenutno i zaostaje za Vivo X100 Pro, a i kad ga prestigne to će biti zbog boljeg sistema kamera koji će biti prepeglani sa novim ažuriranjem, a ne zbog toga što je zasnovan na SD 8 G3.

  6. Da. Zato trenutno i zaostaje za Vivo X100 Pro, a i kad ga prestigne to će biti zbog boljeg sistema kamera koji će biti prepeglani sa novim ažuriranjem, a ne zbog toga što je zasnovan na SD 8 G3.

    Kako sad zaostaje?! Rekao si da ti na Vivo odbija sto je mtk, kao to mu je mana, a sad kazes da Oppo zaostaje jer je SD?! Ne razumem?!

  7. ExYu Sport

    Trenutna konkurencija mu je Oppo find X7 ultra. S24 Ultra i Iphone 15 pro max? Ni blizu, a skoro duplo skuplji.

    Kako sad zaostaje?! Rekao si da ti na Vivo odbija sto je mtk, kao to mu je mana, a sad kazes da Oppo zaostaje jer je SD?! Ne razumem?!

    NIsam rekao da Vivo zaostaje, već da jedinu konkurenciju trenutno ima u Oppo Find X7 Ultra, a da mu druga dva modela (Iphone 15PM i S24 Ultra, u narodu popularnija, čitaj navikanija) ne mogu ni prići (jer su malo slabiji, a ipak skuplji).

    Da je Oppo na MTK verovatno bi ga u startu pretekao. Ovako, to će učiniti kasnije, ali ne zbog SD već ažuriranjem softvera kamera, koje su hardverski iznad VIVO-a (noviji sony sensor i sistem "duplog" zoom-a). Na to sam mislio.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi