Xiaomi MIX Fold 3 će biti najtanji savitljivi telefon, dolazi sa kamerama kao 13 Ultra

Premijera Xiaomi MIX Fold 3 telefona zakazana je za ponedeljak, što je objavljeno juče na Xiaomi Weibo kanalu, a već danas poznate su skoro sve specifikacije

Xiaomi MIX Fold 3 će biti najtanji savitljivi telefon, dolazi sa kamerama kao 13 Ultra

Novi savitljivi telefon kineske kompanije biće najbolji u nekoliko kategorija. Za početak, u pitanju je najtanji telefon sa savitljivim ekranom, koji meri samo 4,93 mm debljine kad je otvoren, odnosno 9,8 mm sklopljen. Pored toga, Xiaomiui sajt piše da, iako nije zvanično potvrđeno, kamere su poput onih na Xiaomi 13 Ultra, sa 3,2x i 5x zumom.

Xiaomi MIX Fold 3 na papiru

Od poznatih specifikacija koje su objavljene u međuvremenu, zna se da će novi telefon imati najjači Snapdragon 8 Gen 2 čipset, kao i da će doći sa brzim 50 W bežičnim punjenjem. Sa druge strane, Xiaomi nije zvanično potvrdio podršku za žično 67 W punjenje, kao ni kapacitet baterije, za šta ćemo ipak morati da sačekamo ponedeljak. Ono što je objavljeno je da će baterija novog savitljivog telefona trajati 1,34 dana.

Xiaomi MIX Fold 3 će koristiti E6 OLED ekran koji proizvodi Samsung, koji se koristi i na spoljašnjem i na unutrašnjem ekranu, a ovaj panel ima osvetljenost od 2600 nita. Prethodno predstavljeni Xiaomi 13 Ultra je takođe došao sa ekranom od 2600 nita osvetljenosti, ali je Xiaomi promenio kinesku kompaniju Huaking i odlučio pređe na Samsung panele za MIX Fold 3. Xiaomi MIX Fold 3 će imati unutrašnji ekran od 8,02 inča i ekran sa spoljnim ekranom od 6,5 inča, oba sa brzinom osvežavanja od 120 Hz.

Sistem kamera kao kod Xiaomi 13 Ultra

Kao što smo pre pominjali, Xiaomi MIX Fold 3 bi mogao da se pojavi sa impresivnim sistemom kamera, poput onih na Xiaomi 13 Ultra. Ovo je delimično potvrđeno na posterima koji su se pojavili gde se navode 3,2x i 5x telefoto sočiva, ali se ne pominje koji senzori se nalaze iza tih i drugih kamera. Mada, ruku na srce, s obzirom na debljinu Xiaomi 13 Ultra, mala je šansa da će MIX Fold 3 doći sa istim senzorima kao najjači nesavitljivi model ove kompanije.

Očekivano, saradnja sa kompanijom Leica se podrazumeva, pa ne sumnjamo da će telefon biti opremljen Leica Authentic i Vibrant režimima za drugačiji prikaz na fotografijama, kao i dodatnim setom filtera za različite prilike.

Nova šarka

Naravno, svaki savitljivi telefon svake godine dobija nove, redizajnirane šarke. Ovoga puta Xiaomi MIX Fold 3 ima šarku sa 198 delova, od kojih su 14 pokretni, što je znatno kompleksnije od prethodne sa 8 pokretnih i ukupno 87 elemenata. Verujemo da je nova šarka jedan od razloga zbog kojih je moguće da novi telefon bude tako tanak.

Xiaomi navodi da šarka može da drži telefon otvoren između 45 i 135 stepeni, a kompanija TÜV Rheinland je potvrdila izdržljivost koja je deklarisana na 500.000 otvaranja i zatvaranja. Redizajnirani sistem šarke omogućio je smanjivanje njene širine, i ček 17% manje prostora od prošle, što je sve doprinelo novom dizajnu i tankom telu novog telefona.

Za sada, informacije o cenama i internacionalnoj dostupnosti nisu poznate i neće biti do ponedeljka u 19h.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi